Obuolių – aronijų saldainiai gaminami iš:
- 800 g obuolių skiltelių
- 200 g aronijų
- 300 g bananų (3 vnt)
- 150 g linų sėmenų išspaudų arba maltų sėmenų
Aronijų saldainiai gaminami eiga:
- Visas uogas ir vaisius suberti į plaktuvą ir suplakti iki tyrelės.
- Įmaišyti maltus sėmenis ar smulkias išspaudas ir dar kartą perplakti.
- Labai plonai (apie 3 mm) ištepti ant daugkartinio silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus. Džiovinti džiovyklėje, kol pilnai išdžius arba orkaitėje 5-6 val 80C su oro pūtimu. Sukarpyti/ susukti ir laikyti sausame, sandariame inde.
Išeiga – 3 skardos arba visi Zylės džiovyklės padėklai.
Obuolių – aviečių saldainiai
- 700 g obuolių skiltelių
- 300 g aviečių
- 120 g šermukšnių uogų
- 260 g (2vnt.) bananų
- 100 g sėmenų išspaudų ar maltų sėmenų
Eiga ta pati.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Nuostabu būti kartu