Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtarukti juos į kasdienę mūsų mitybą. O dabar papasakosiu kaip įprastą kiaušinį paversti prašmatniu patiekalu.
Apie tai, kad jūros dumbliai yra labai vertingi, yra girdėję daugelis. Pastaraisiais dešimtmečiais šis produktas išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau lietuviams tai vis dar egzotiškas ir neįprastas maistas, nors dumblių galima įsigyti bet kuriame prekybos centre.
NES ❤️ JŪROS DUMBLIAI:
- yra didžiausias jodo šaltinis.
- sužadina apoptozę kai kurio tipo vėžio atvejais.
- pasižymi antimikrobinėmis ir uždegimą slopinančiomis savybėmis.
- juose esanti algino rūgštis mažina sunkiųjų metalų absorbciją žarnyne.
- yra kalio, magnio, kalcio ir geležies, taip pat vitaminų, antioksidantų, fitotropinių medžiagų, aminorūgščių, omega-3 riebalų ir skaidulų šaltinis.
Omletas sušio lape – 1 porcija
Reikalinga keptuvė su dangčiu, šluotelė plakimui, lentelė, peilis
- 2 kiaušiniai
- Žiupsnis jūros kopūstų arba NORI lapas
- 1/4 svogūno, sukapoti smulkiai
- Žiupsnis špinatų lapelių
- 1/4 raudonos paprikos, smulkiais kubeliais
- Druska, pipirai
- 1/2 š ghee sviesto-kepimui
EIGA:
- Visas daržoves susmulkinti labai smulkiais kubeliais. Kiaušinius suplakti, kad suputotų ir įmaišyti daržoves. Pagardinti prieskoniais.
- Ištirpinti ant keptuvės lydytą sviestą, ant jo padėti sušio-NORI lapą ir užpilti kiaušinių plakinį su daržovėmis.
- Uždengti dangtį, sumažinti ugnį ir pakepti 3-5minutes. Neatidarinėti dangčio, nes išleisite šilumą. Jei norite geriau apkepusio, atsargiai galima apversti, bet nebūtina.
- Išdėti ant sušio kilimėlio ar folijos ir susukti į vyniotinį.
Šis omletas skanus ir šiltas, ir šaltas. Svarbiausia su salotomis!
Skanaus JUMS linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Žiauriai gerai atrodo omletukas, šiandien kepiausi, dar šone ikrų buvau pasidėjusi. Eina sau, žiauriai gerulis. Mėgstu visokius gurmaniškus dalykus, čia gavosi paturbintas omletas, ačiū