Nekeptas aviečių tortas

Avietės – grožio įsikūnijimas. Tai labai paslaptinga, skani, kvapni, o svarbiausia nepaprastai sveikatai naudinga uoga. Tai natūralus antidepresantas, gražios odos ir plaukų sergėtoja.  Greitas nekeptas aviečių tortas, kurį galite pasigaminti tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų uogų ( tik teikėtų atšildyti).
Paruošimo laikas: 20 min.

Priemonės: Atsidaranti arba išsikeliančiu dugnu 28 cm skersmens forma
Plakiklis/ mikseris
Šaldytuvas

Produktai:

  • 150 g anakardžio riešutų + saujelė papuošimui
  • 300ml vandens
  • 3 nubraukti šaukštai agar agaro ( galima keisti maistine želatina)+100 ml brinkinimui
  • 3 obuoliai (300 g skiltelėmis)
  • 80 g goji uogų
  • 170 g geltonųjų razinų ( galima keisti nerafinuotu cukrumi)
  • 500 g aviečių ( tinka braškės, mėlynės, šilauogės), žiemos metu galima naudoti uogas iš šaldiklio

Papuošimui:

  • 1/2 stiklinės aviečių
  • Juodo šokolado ( 80% )drožlių

image

Eiga:

  1. Agar agarą arba želatiną užpilti vandeniu, išmaišyti. Palikti 10 min.
  2. Paruošti formą : patepti minkštu sviestu ir pabarstyti kakava arba kokoso drožlėmis. Jei barstysite kavava, tai tortas atrodys kaip keptas:) ir skoniai su avietėmis bei karčiuoju šokoladu labai dera.
  3. Riešutus ir vandenį supilti į plaktuvą ir plakti 1,30 min. iki kreminės konsistencijos. Perpilti į puodą.
  4. Į gautą riešutų grietinėlę supilti agar agarą ir kaitinti kol užvirs. Intensyviai maišyti šluotele, nes masė tirštėja. Pavirti 1 min ir išjungti.
  5. Obuolius, avietes ir nuplautas džiovintas goji uogas bei razinas sudėti į plakiklį. Plakti 1 min.
  6. Išvirtą agar agarą supilti į suplaktas uogas mikseryje ir dar kartą viską sumaišyti 10 sek.
  7. Forma turi būti paruošta iš anksto, nes masė stingsta labai greitai. Išpilti į formą, išlyginti vandenyje sumirkyta silikonine mentele ir papuošti uogomis, anakardžio riešutais bei šokolado drožlėmis (paskusti nuo plytelės peilio ašmenimis).
  8. Nekeptas aviečių tortas palaikomas šaldytuve valandą.

aviečių tortas

 

aviečių tortas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.