Avietės – grožio įsikūnijimas. Tai labai paslaptinga, skani, kvapni, o svarbiausia nepaprastai sveikatai naudinga uoga. Tai natūralus antidepresantas, gražios odos ir plaukų sergėtoja. Greitas nekeptas aviečių tortas, kurį galite pasigaminti tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų uogų ( tik teikėtų atšildyti).
Paruošimo laikas: 20 min.
Priemonės: Atsidaranti arba išsikeliančiu dugnu 28 cm skersmens forma
Plakiklis/ mikseris
Šaldytuvas
Produktai:
- 150 g anakardžio riešutų + saujelė papuošimui
- 300ml vandens
- 3 nubraukti šaukštai agar agaro ( galima keisti maistine želatina)+100 ml brinkinimui
- 3 obuoliai (300 g skiltelėmis)
- 80 g goji uogų
- 170 g geltonųjų razinų ( galima keisti nerafinuotu cukrumi)
- 500 g aviečių ( tinka braškės, mėlynės, šilauogės), žiemos metu galima naudoti uogas iš šaldiklio
Papuošimui:
- 1/2 stiklinės aviečių
- Juodo šokolado ( 80% )drožlių
Eiga:
- Agar agarą arba želatiną užpilti vandeniu, išmaišyti. Palikti 10 min.
- Paruošti formą : patepti minkštu sviestu ir pabarstyti kakava arba kokoso drožlėmis. Jei barstysite kavava, tai tortas atrodys kaip keptas:) ir skoniai su avietėmis bei karčiuoju šokoladu labai dera.
- Riešutus ir vandenį supilti į plaktuvą ir plakti 1,30 min. iki kreminės konsistencijos. Perpilti į puodą.
- Į gautą riešutų grietinėlę supilti agar agarą ir kaitinti kol užvirs. Intensyviai maišyti šluotele, nes masė tirštėja. Pavirti 1 min ir išjungti.
- Obuolius, avietes ir nuplautas džiovintas goji uogas bei razinas sudėti į plakiklį. Plakti 1 min.
- Išvirtą agar agarą supilti į suplaktas uogas mikseryje ir dar kartą viską sumaišyti 10 sek.
- Forma turi būti paruošta iš anksto, nes masė stingsta labai greitai. Išpilti į formą, išlyginti vandenyje sumirkyta silikonine mentele ir papuošti uogomis, anakardžio riešutais bei šokolado drožlėmis (paskusti nuo plytelės peilio ašmenimis).
- Nekeptas aviečių tortas palaikomas šaldytuve valandą.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes