Naminis jogurtas

Net miestiečiams jau yra galimybė iš ūkininkų nusipirkti šviežio pieno. Geriausia, kad tai būtų ožkų ar avių pienas, bet tiks ir natūralus karvės pienas. Bakterijos parduodamos mažais butteliukais Eastleand turkų parduotuvėje, bet gali būti kartą nupirktas avių jogurtas iš eko Giedriaus ir Birutės Prakapavičių ūkio. Jis tiks 4- iems kartams. Jogurto turi būti ne mažiau kaip 1/10 pieno kiekio, t.y. jei pieno 1litras, tai jogurto reikia įmaišyti <100 g.

2 litrus pieno pakaitinti iki 90C, bet neužvirti.

Atvėsinti iki 37 C ir įmaišyti jogurtą ar nubrauktą šaukštelį bakterijų. Išpilstyti į stiklainius, užsukti dangtelius , apkloti šiltai ir palikti per naktį. Ryte sustatyti į šaldytuvą ir palikti 4-5 valandom.

Valgyti su uogomis, sėmenimis, dėti ant salotų vietoj grietinės.

jogurtas

jogurtas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.