Atidžiau paskaitinėkite avižinių dribsnių ir įvairių pusrytinių miksu su dribsniais etiketes. Praktiškai nerasite pakelio be cukraus, pridėtinio cukraus ar cukruotų vaisių… Tačiau pigesnė ir skanesnė, jau nekalbu, kad tai sveikesnė versija – namuose pasigaminta “Granola”.
Pasiruošus naminė granola supilama į sandarų indą. Valgyti su trintomis uogomis, vaisiais.
Granola gaminama dviejuose kepimo skardose.
Sumaišyti dideliame dubenyje:
- 4 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių
- 3 š. avižų sėlenų
- 1 puodelis išmirkytų ir nusausintų anakardžio riešutų ( stambesnius pasmulkinti)
- 1/2 puodelio sezamo sėklų
- 1 a.š. cinamono
Sumaišyti atskirame dubenėlyje ir užpilti ant sauso mišinio:
- 1/2puodelio ištirpinto kokoso aliejaus
- 3 š klevų syrupo
- Išdėti tolygiai ant dviejų kepimo skardų ir džiovinti 150C/10min./su konvekcija
Naminei granolai papildomai sumaišyti:
- Po 1 puodelį saulėgrąžų ir moliūgo sėklų
- 2 puodeliai kokoso drožlių (naudoju stambias eko)
- 1 a.š saldymečio šaknies syrupo. (arba 1 š klevų)
- 2 š. Goji uogų
- 4 figos, 10 dž.abrikosų, 12 slyvų-razinos dydžio gabaliukais
Sumaišyti ingredientus ir paskleisti ant 10 min pakepto mišinio. Naminę granolą dar padžiovinti 10 min., bet neperkepti. Stebėti dribsnius ir kokoso drožles – jos turi vos paruduoti.
Daugiau sveikų receptų kaip ši naminė granola rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes