Prisimenu, kaip vaikystėje mamytė pavakariams sutarkuodavo morkų, apipildavo riebia grietinėle, medumi ir pabarstydavo cinamonu. Tai buvo mano skaniausias desertas! Dabar ruduo, morkos pačios sultingiausios ir traškiausios, kupinos karotinoidų ir skaidulų. Todėl ne retai pusryčiaujame vaikystėje pamėgtais patiekalais. Tik kai kurie ingredientai truputį pasikeitė – jie tapo solidesni ir maistingesni.
Karvės pieno produktai organizme skatina uždegimus, todėl grietinėlę receptuose dažnai keičiu kokoso gėrimu (pienu). Jis daug vertingesnis, nes turi priešuždegiminių savybių, malonios kreminės tekstūros ir, žinoma, suteikia patiekalui išskirtinio skonio. Ypač sunku išsirinkti kokybišką kokoso gėrimą prekybos centruose. Dažniausiai siūlomas produktas būna su visokiais priedais: tirštikliais, skonikliais, konservantais ir pan. Todėl čia netaupau, nes morkos ir taip beveik nieko nekainuoja.
Morkų kremas – 2 didelėms /4 vidutinėms porcijoms reikės:
- 100 g anakardžių
- 15 g goji uogų
- 500 g morkų
- 300 g eko kokoso gėrimo
- 3-4 v.š. karobo sirupo
- 2-3 v.š. migdolo drožlių
Morkų kremas – eiga:
Į plakiklio indą suberti riešutus ir goji uogas, sumalti iki labai smulkių gabaliukų. 10sek./6. Palikti inde.
Sudėti gabaliukais supjaustytas morkas, supilti kokosų pieną ir suplakti iki vientisos košelės. 1min./6 Jei mėgstate saldžiau, galima įmaišyti eritritolio ar stevijos su vanile. Išdėti kremą į serviravimo indelius, pašlakstyti karobo sirupu ir pabarstyti migdolo drožlėmis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Aciu uz skanius receptus.