Moliūgų troškinys Larisai Kalpokaitei per LRT

Šis receptas atsirado daktaro Unikausko laidoje per LRT “Klauskite daktaro”. Džiaugiuosi, kad paprasti mano receptai randa vietą eterio žvaigždžių lėkštėse!

Laidą apie moliūgus ir jų naudą su mano mylima aktore Larisa Kalpokaite galite pažiūrėti paspaudę čia, o apie receptus kalbėsime nuo 22 minutės:

klauskite daktaro

Moliūgų troškinys – 3-4 porcijos:

  • 400-500 g moliūgo, supjaustyti kubeliais;
  • 1 didelis svogūnas – supjaustyti smulkiais kubeliais;
  • 2 vidutinės morkos – griežinėliais ar šiaudeliais;
  • 300ml išvirtų bolivinės balandos sėklų (rudos spalvos);
  • 1 v.š. ghee sviesto;
  • Pagardai: druska, pipirai, ciberžolė, garstyčių sėklos, lauro lapas

moliūgų troškinys

Moliūgų troškinio gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti troškintuve ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti 1minutę;
  2. Suberti supjaustytus svogūnus, pakaitinti 1minutę;
  3. Suberti morkas ir moliūgus, įpilti 100ml vandens, uždengti ir patroškinti 7-8 minutes;
  4. Suberti virtas bolivinės balandos sėklas ir išmaišyti. Uždengti ir pakaitinti 1-2 minutes.

Patiekiant galima pabarstyti kapotomis petražolėmis, česnakais, įspausti citrinos sulčių.

moliūgų troškinys

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.