Moliūgo saldainiai

Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgo saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta 🙂 !

  • Moliūgą supjaustyti plonomis, 2-3 mm riekutėmis.

moliūgas

  • Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su karamele.Galima rinktis karamelės, šokolado ar braškių skonį. Stevia nesijaučia.

moliūgas su stevija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pusę riekelių pabarstyti cinamonu, ant delnų ištepti šaukštelį medaus ir apvolioti moliūgo griežinėlius.
  • Visus paruoštus “saldainius” išdėti ant džiovinimo grotelių ar orkaitės skardos ir džiovinti 50C 5-6 valandas, kol taps traškūs. Orkaitėje džiovinant, stebėkite, kad nebūtų per didelis karštis ir nesudegtų.
  • Moliūgų saldainiai spalvos nepakeičia. Geriausia laikyti orui pralaidžiame krepšelyje.

Saldumynų mėgėjai tokius saldainius gali valgyti be sąžinės graužaties, nes stevija neturi kalorijų ir GI (glikeminis indeksas) lygus 0!

moliūgas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Moliūgo saldainiai