La troškinys

Daugeliui nepavyksta susidraugauti su baklažanu. Todėl rekomenduoju patį trumpiausią pažinties variantą: “La troškinys“ su kokoso sviestu. Jis padarys tokią švelnią, gomurį glostančią troškinio konsistenciją, maloniai salstelėjusį skonį, kad norėsis dar ir dar… O sotumui ir maistinei vertei padidinti galite naudoti ožkos / avies /feta ar brandintą sūrį arba sūdytą žuvį (mes rinkomės šį variantą).

2 porcijos

  • 2 vidutinės morkos- stambiais griežinėliais
  • 1 didelis svogūnas- pusžiedžiais
  • 2 nedideli baklažanai- 3×3 cm kubeliais
  • 2 mėsingi dideli pomidorai
  • 2 v. š. kokoso sviesto
  • 1 v. š. kokoso aliejaus

Prieskoniai: 2 lauro lapai, 1 v. š. garstyčių sėklų, 1 a. š. ciberžolės, 1 a. š. druskos su žolelėmis

Pateikimui: pačių sūdytos lašišos  ir petražolių

Eiga:

  1. Troškintuve ištirpinti kokoso aliejų, suberti visus prieskonius ir iš eilės dėti supjaustytas daržoves: svogūnus, morkas, baklažanus, pomidorus, kokoso sviestą.
  2. Išmaišyti, uždengti ir ant mažos kaitros troškinti apie 15 min.
  3. Patiekiant pabarstyti kapotomis petražolėmis ir valgyti su pasirinktais priedais.

Susiję produktai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.