Daugeliui nepavyksta susidraugauti su baklažanu. Todėl rekomenduoju patį trumpiausią pažinties variantą: “La troškinys“ su kokoso sviestu. Jis padarys tokią švelnią, gomurį glostančią troškinio konsistenciją, maloniai salstelėjusį skonį, kad norėsis dar ir dar… O sotumui ir maistinei vertei padidinti galite naudoti ožkos / avies /feta ar brandintą sūrį arba sūdytą žuvį (mes rinkomės šį variantą).
2 porcijos
- 2 vidutinės morkos- stambiais griežinėliais
- 1 didelis svogūnas- pusžiedžiais
- 2 nedideli baklažanai- 3×3 cm kubeliais
- 2 mėsingi dideli pomidorai
- 2 v. š. kokoso sviesto
- 1 v. š. kokoso aliejaus
Prieskoniai: 2 lauro lapai, 1 v. š. garstyčių sėklų, 1 a. š. ciberžolės, 1 a. š. druskos su žolelėmis
Pateikimui: pačių sūdytos lašišos ir petražolių
Eiga:
- Troškintuve ištirpinti kokoso aliejų, suberti visus prieskonius ir iš eilės dėti supjaustytas daržoves: svogūnus, morkas, baklažanus, pomidorus, kokoso sviestą.
- Išmaišyti, uždengti ir ant mažos kaitros troškinti apie 15 min.
- Patiekiant pabarstyti kapotomis petražolėmis ir valgyti su pasirinktais priedais.
Susiję produktai
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes