Daugelis rytietiškų patiekalų nepasigamina be trijų ingredientų: kokoso pieno, kario lapų ir ciberžolės. Aišku, dar čili, citrinžolė ir t.t. Tačiau mes galime tradicinę keptą vištą paversti tikrai maistingu, vertingu ir skaniu troškiniu, pasiskolinę kelis rytiečių pagardus. Kai užuodžiu karštą kario lapų, ciberžolės ir kokoso mišinio kvapą, iš karto mintimis atsiduriu Indijoje… Nuostabu, kad maistas mus gali nors mintimis nuskraidinti į kažkokią šalį ir šilta būsimų (kada nors) atostogų banga užlieja širdį. Taigi, svarbiausias ingredientas kuriant gerą maistą- geri produktai. Ačiū Daivai, kuri man užaugino kelias višteles ekologiškai. Mėsos mes valgome labai mažai, tad 6 vištos mums dviems bus pats tas, visiems metams kartais paskanauti ne vegetariškų patiekalų.
Ingredientai:
- ½ kokybiškos vištos
- 100 g džiovintų slyvų
- 250 ml vandens
Prieskoniai:
- po 1 nubrauktą v. š. garstyčių grūdelių, ciberžolės, rožinių pipirų, kario lapų
- 2-3 v. š. kokoso sviesto arba skardinė kokoso pieno
- 1 a.š. rupios jūros druskos
EIGA:
Į platų troškintuvą sudedama višta, supjaustyta gabalais.
Apiberti prieskoniais, sudėti slyvas, uždėti kokoso sviesto, įpilti vandens ir troškinti 1,5 valandos ant labai nedidelės kaitros. Išsiskirs sultys, skysčio padaugės iš paukštienos, todėl troškintuvo dangčio nekilnoti, neatidarinėti, o tik stebėti, kad garai pro dangtį nesiveržtų labai stipriai.
Pastaba: jei nerasite kario lapų, galima pakeisti keliomis rozmarino šakelėmis, citrinžolės keliais stiebais ar bent lauro lapais. Valgyti su salotomis, raugintomis/ keptomis ar šviežiomis daržovėmis. Ryžių ar bulvių šalia mėsos valgyti nereikėtų.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes