Krituolių obuolių pyragas

Atėjo metas perdirbti pirmuosius krituolius, raudonžandžius obuoliukus, iš kurių pavyksta tobuli obuolių pyragai. Kai augini medį, budi prie jo, kad nenušaltų žiedai, nenulestų varnos, kiekvienas obuoliukas, nors ir pagraužtas kirminėlio, laaaabai brangus ( pinigais tai neįvertinama…).
Dalinuosiu mažų, neišvaizdžių obuoliukų sunaudojimo receptu. Jei prisijungs į gamybos procesą ir šeimos nariai, tai užtruks tik 5 min., jei gaminsite vienumoje, užtruks 15 min. Bet kuriuo atveju, po valandos rezultatas bus nuostabus!

Dideliam kepimo indui reikės:

900 g obuolių skiltelių
140 g sviesto (naudojau ožkų pieno sviestą)
200 g avižinių pilno grūdo dribsnių
200 g džiovintų slyvų, nuplauti
200 g džiovintų išmirkytų vandenyje nors 30 min. datulių
4 XL kiaušiniai (baltymus išplakti atskirai)
200 g pasukų (naudojau Prakapavičių eko ūkio pasukas) arba tinka ir jogurtas.

Indą ištepti sviestu, pabarstyti sezamo sėklomis (galima maltais riešutais ar kokoso drožlėmis)

Į didelį indą pripjaustyti daug obuoliukų nedidelėmis skiltelėmis.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir užpilti ant obuolių.

Visus likusius ingredientus sudėti į mikserį ir pasmulkinti, kad jie gražiai susijungtų, t.y. vidutiniu greičiu apie 10-15 sek.

Viską atsargiai išmaišyti, sukrėsti į kepimo formą, išlyginti.

Obuolių pyragas

Kepti apie 45 min./170C /su konvekcija. Pravėsinti ir tik tuomet pjaustyti. Karštas labai birus.

Nepamirškite, šiuos obuolių pyragus valgome su saiku ir pirmoje dienos pusėje!

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.