Štai ši cukinija atsidūrė šiandien ant mūsų pietų stalo…
Tokios cukinijos užteko dviems mėgstančioms pavalgyti moteriškėms – man ir mano naujai draugei…
Cukiniją supjausčiau gabaliukais ir sumečiau į keptuvę, kurioje jau tirpo 1 šaukštas ghee sviesto.
Toliau reikės:
- 1 š. sezamo sėklų;
- 1 š. miso pastos;
- 150 g kokoso pieno;
- 5 džiovintų pomidorų – nuplauti ir plonai supjaustyti;
- 100 g avių pieno feta sūrio;
Pateikimui: 2 skiltelės česnako, 2 šakelės bazilikų, juodųjų pomidorų – supjaustyti skiltelėmis.
Cukinijos troškinio eiga:
- Viskas turi vykti labai trumpai ir palaipsniui: ant ištirpinto ghee sviesto suberti cukinijas, neuždengti. Suberti sezamo sėklas, supjaustytus džiovintus pomidorus ir pakepinti ant didesnės ugnies 3 minutes. Įdėti šaukštą miso pastos (ji rusva per vidurį, perku maksimoje ar bet kokiame centre, japoniškų dalykėlių skyriuje), įpilti kokoso pieno, išmaišyti gerai ir uždengti. Sumažinti ugnį ir patroškinti 5 minutes.
- Tuo tarpu susikapoti česnakus su bazilikais, susipjaustyti pomidorus.
- Į lėkštę dėti troškinį, pabarstyti iš viršaus česnakų-baziliko kapotiniu ir ant viršaus suberti sūrio kubelius.
Tobulas vasaros valgis, kai norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke ir valgyti lengvą maistą.
Druskos dėti jokiu būdu nereikia, nes miso pasta yra labai sūri.
Kreminio skonio cukinijos troškinys…
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes