Rekomenduoju pasiskaityti mano įžvalgas apie sojos naudą
Šią įdomią kopūstienę galima gaminti visai šeimai, bet svarbu kokie nariai valgys ją. Pagal tai priklausys kopūstienės priedai. Sojos pupelių vyrams geriau nedėti, nes tai moteriški estrogenai. Gaminkite troškinį, o virtas sojų pupeles susiberkite į „poniutės“ dubenėlį. Prie kopūstienės vyrai gali valgyti gabaliuką mėsos.
Pupeles pamerkite dieną prieš gaminant troškinį (juk planuoti maitinimąsi reikia iš anksto ). Kitą dieną išvirkite ir panaudokite kur patinka. Pasimerkiau iš karto 100g, viena išvirtų pupelių dalis nukeliavo į kopūstienę, o rytoj kitą pusę sunaudosiu su salotomis. . Jei gaminsite su paprastomis pupomis ar pupelėmis, galima visiems namiškiams gaminti kartu. Sojų pupelės ypač naudingos valgyti peržengusioms 45 metų slenkstį. Rinkitės tik ekologiškas pupeles, be GMO ar chemijos.
Kopūstienė su sojų pupelėmis 1 porcija:
- 50 g džiovintų pupelių
- 1 svogūnas (80g)
- 40 g sūdytos šoninės
- 200 g šviežio baltagūžio kopūsto
- 150 g raugintų kopūstų
- 3 puselės džiovintų pomidoriukų
- 200 ml karšto vandens arba raugintų kopūstų rašalo
- ¼ čili pipiriuko
- 1 v.š ghee sviesto
- 1 lauro lapas
- ½ a.š. ciberžolės
EIGA:
1. Sojų pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite per naktį. Kitą dieną jas perskalaukite ir išvirkite 15 minučių pasūdytame vandenyje. Pabaigoje galima įpilti 1 a.š. obuolių acto. Nupilkite vandenį ir naudokite pupeles pagal norą: salotoms, padažams, kaip tirštiklį duonai. Šį kartą jas tiesiog subersime pabaigoje į kopūstų troškinį.
2. Puode ištirpinti ghee sviestą, į jį suberti ciberžolę, įmesti lauro lapelį. Pakaitinti kelias sekundes ir suberti kubeliais supjaustytą svogūną, šiaudeliais supjaustytus šviežius kopūstus. Įpilti 2-3 v.š. vandens ir pakepinti 2-3 minutes.
3. Supilti raugintus kopūstus, jei reikia papildyti vandens kol apsems daržoves ir virti 8 minutes. Likus 3 minutėms, suberti išvirtas sojos pupeles ir džiovintus pomidorus (juos galima pasmulkinti).
4. Kas mėgsta aštriau, labai tiks čili pipiriukas!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai naudinga informacija aciu