Ingredientai:
- 1 pakelis konjako makaronų (200 g)
- 1 didelis avokadas (prinokęs)
- 1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
- 100 g šviežių špinatų
- 1 saujelė šviežių bazilikų arba petražolių lapelių
- 1 šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šaukštelis maistinių mielių dribsnių arba šiek tiek tarkuoto parmezano (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite konjako makaronus po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Galite juos kelias minutes apkepti sausoje keptuvėje, kad pašalintumėte drėgmę.
- Paruoškite avokado padažą: avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą į dubenėlį. Įdėkite citrinos sultis, maistinius mielių dribsnius (arba parmezaną), druską, pipirus ir šiek tiek šviežių bazilikų ar petražolių. Viską sutrinkite šakute arba smulkintuvu iki vientisos, kreminės masės.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir pakepkite apie minutę. Tada sudėkite špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės.
- Į keptuvę su špinatais sudėkite konjako makaronus ir pakepkite kol jie sušils. Makaronus atsargiai sumaišykite su avokadų padažu.
- Papuoškite šviežiais baziliko ar petražolių lapeliais ir, pabarstykite mielių dribsniais arba parmezanu.
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes