Konjako makaronai su špinatais ir avokado padažu

Ingredientai:

  • 1 pakelis konjako makaronų (200 g)
  • 1 didelis avokadas (prinokęs)
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
  • 100 g šviežių špinatų
  • 1 saujelė šviežių bazilikų arba petražolių lapelių
  • 1 šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šaukštelis maistinių mielių dribsnių arba šiek tiek tarkuoto parmezano (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite konjako makaronus po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Galite juos kelias minutes apkepti sausoje keptuvėje, kad pašalintumėte drėgmę.
  2. Paruoškite avokado padažą: avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą į dubenėlį. Įdėkite citrinos sultis, maistinius mielių dribsnius (arba parmezaną), druską, pipirus ir šiek tiek šviežių bazilikų ar petražolių. Viską sutrinkite šakute arba smulkintuvu iki vientisos, kreminės masės.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir pakepkite apie minutę. Tada sudėkite špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  4. Į keptuvę su špinatais sudėkite konjako makaronus ir pakepkite kol jie sušils. Makaronus atsargiai sumaišykite su avokadų padažu.
  5. Papuoškite šviežiais baziliko ar petražolių lapeliais ir, pabarstykite mielių dribsniais arba parmezanu.

Skanaus!


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.