“Alio, labas! Norim užsukti į svečius. Ar būsite namuose?”
Tikiu, kad ne kartą teko ir jums sulaukti netikėto skambučio. Capt, capt, o kuo pavaišinti? Mes gi lietuviai ir mums įprasta kažką padėti ant stalo.
Visada stengiuosi turėti šaldytuve sviesto, kiaušinių, sūrio, o spintelėse – tinkamų miltų. Na, mes glitimo (gliuteno) jau nevartojame 10 metų, tai mūsų miltai paprastai sėklų ir riešutų. Beje, visada turiu riešutų kremo (dažnai kelių skirtingų rūšių), nes juos sumaišius su Nick’s CHOCODRINK, gaunasi idealus desertinis kremas ale “nutella”. Jį patiekiu su morkų ar salierų šiaudeliais.
Taigi, šį kartą miltų buvo mažoka, bet išgelbėjo kakava BE PRIDĖTINIO CUKRAUS, tačiau saldi dėl eritritolio ir stevijos. Ji pasitarnavo ir kaip saldiklis, ir kaip skonio bei spalvos šaltinis, bei miltų dalis. Ką gi, ant palangės dar padžiūvę rudeniniai obuoliai, kurie atrodo neišvaizdžiai, bet dar kupini vitaminų ir skonio.
Traukiu viską, ką išvardinau, ir po 5 minučių jau įkaitintoje orkaitėje ima kvepėti mažiukai keksiukai. Kai reikia greitai iškepti desertą, renkuosi pačias mažiausias formeles, kuriose biskvitinis kepinys iškepa per 20-25 minutes. Per tokį laiką paprastai atvažiuoja svečiai.
Taigi, sutikime savo svečius kvepiančiais namais, sveikais desertais, garuojančiu kavos, arbatos ar skanios kakavos sočiu puodeliu. O gausybės E, prifarširuoti konditeriniai gaminiai telieka tinginiams.
Keksiukai „Paslėpti obuoliai“ Išeiga 620g
A ingredientai:
- 300 g obuolių skiltelių (kuo rūgštesnių);
- 2 a.š. cinamono;
- 3 kiaušiniai;
- 1 pipietė stevijos su citrina ar vanile;
- 90 g migdolų riešutų kremo su kokoso gabaliukais (arba kitokio);
- 95 g minkšto sviesto, 82%.
B ingredientai:
- 80 g “Chocodrink” kakavos miltelių ( arba 20 g kakavos+60 g eritritolio Sukrin Gold)
- 30 g skaidulinių medžiagų Fiber Fin (arba 8 g gysločio miltelių)
- 40 g kokoso miltų
- ½ a.š. sodos
Gaminimo eiga:
- Sudėti visus A ingredientus į plakiklį ir suplakti. Gali likti obuolių gabaliukų. 20sek./5. Palikti inde.
- Visus sausus ingredientus sumaišyti atskirame dubenyje ir suberti į plakiklio indą. Sumaišyti iki vientisos masė. 20sek./5.
- Gautą tešlą išskirstyti į keksines formeles. Mano mažos keksinės po 30g. Gavosi 30 vnt.
- Kepti 175C temperatūroje su oro pūtimu. Laikas priklauso nuo pasirinktos formos. Galima kepti kaip vieną pyragą ar kelis nedidelius biskvitus. Juos po to galima pertepti trintomis uogomis ar grietinėlės kremu. Svarbu, kad kepinys gražiai iškiltų, neapsviltų. Ištraukti iš formos atvėsusius.
Maistingumas:
Kaloringumas | Baltymai
| Riebalai | Angliavandeniai |
348 kcal/100g | 7 g/100g | 109 g/100g | 18 g/100g |
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes