Labai paprasta pasigaminti ir ne tik Kalėdoms. Aguonas valgyti labai sveika, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims. Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina, sustabdo viduriavimą. Aguonų sėklos mažina dantų skausmą, stabdo navikų plitimą, opų atsiradimą ir naikina karpas.
Kalėdiniai keksiukai gaminami:
“Sausi ingredientai:
- 150 g žemės ar anakardžių riešutų
- 150 g kokoso drožlių
- 150 g aguonų
- 120-150 g avižų ar nekepintų grikių miltų
- 1 arbat. š cinamono
- 1 arbat. š. sodos
“Šlapi ingredientai”:
- 1 persimonas arba 2 bananai (300g)
- 300 g muskatinio moliūgo arba obuolių
- 150 g džiovintų datulių (pamirkyti)
- 100 g razinų (pamirkyti)
- 4 L dydžio kiaušiniai
Keksiukai puošiami:
spanguolės, pistacijos, goji uogos
Glaistui: 200 g juodo šokolado 72 proc. ir šaukšto kokoso aliejaus
Na, o jums parinkau labai paprastą receptą, kuris buvo rodomas LRT laidoje 2018.12.20 “Klauskite daktaro” laidoje :
https://www.facebook.com/KlauskiteDaktaro/videos/1945194158850629/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes