Nemėgstantiems daržovių vaikams rekomenduoju pagaminti šiuos čipsus. Užtruks tik 15-20 minučių, bet liks nustebę ne tik vaikai:))).
Reikės daug Kale kopūstų lapų. Minkštą lapų dalį nutraukti nuo storo lapkočio. Lapkočius panaudokite sultiniui ar faršui.
Nuplėštus lapelius sudėkite į orkaitės kepimo skardą, apšlakstykite nerafinuotu alyvuogių aliejumi ar tirpintu ghee sviestu, pabarstykite druska ir trintais česnakais. Viską gerai suminkyti tarp delnų ir tolygiai paskleisti.
Orkaitė turi būti įtkaitinta iki 180C. Kepti apie 15minučių. Kartą pamaišyti, apversti. Jie turi būti traškūs, nesudegę.
Skonis labai primena jūros dumblių “parduotuvinius” traškučius.
Skanių atradimų JUMS linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
labai skanus traskuciai is kale kopustu