Gaivios kalafijorų salotos iš pirmojo vasaros derliaus
Salotos puikiai tinka pusryčiams- žarnynui išjudinti, aprūpinti enzimais ir suteiks sotumo iki pietų.
Gaivios kalafijorų salotos, 2 porcijos:
- 50 g špinatų lapelių, stambesnius suplėšyti
- 1/2 nedidelio kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais ir smulkiai supjaustyti
- 2-3 jauni agurkėliai, kubeliais
- 1 mėsingas pomidoras, kubeliais
- Sauja rukolos lapelių, krapų- sukapoti
Sudėti salotos ingredientus į lėkštę, ant viršaus užberti po šaukštą maltų kanapių sėklų, o užpilui pasirinkti:
2 š aliejaus, 1 a.š grūdėtų garstyčių, 2 š balto vyno acto, 1 š balzaminio acto. Viską sumaišyti ir apšlakstyti.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes