Slyvose gausu vitamino C, kuris lieka net ir užšaldžius šiuos vaisius. Tai ypač didelės vertės vaisius, saugantis mūsų kraujagysles. Slyvose esantis kalis padeda kūnui atsikratyti natrio. O tai reiškia sumažėjusią insulto tikimybę. Visi žinome, kad tai puiki priemonė nuo vidurių užkietėjimo. Sorbitolis esantis slyvose yra alkoholinis cukrus, kuris veikia kaip natūralus vidurius laisvinantis vaistas. Taigi, šviežia, šaldyta ar džiovinta slyva yra antioksidantų ir fitocheminių medžiagų šaltinis- mūsų sveikatos ir geros nuotaikos sargai.
Receptas:
Kaimiškas troškinys – 4 porcijos
- ½ vištos- supjaustyti į 4 dalis;
- 400 g šaldytų ar šviežių slyvų be kauliukų;
- 2 dideli svogūnai;
- 1 šaknis pastarnoko;
- 1 petražolės šaknis arba ½ saliero gumbo;
- 2 lauro lapai, 1 galva česnako;
- Druskos, pipirų, ciberžolės.
Gaminame troškinį:
- Gero patiekalo skonio paslaptis glūdi paprastame moliniame inde su dangčiu. Dangtyje yra skylutė drėgmei pasišalinti. Tai kažkas panašaus į marokietišką “tadžiną”, bet puikiai telpa mūsų orkaitėje.
- Taigi, labai greitas patiekalo gaminimas ir ilgas laukimas gardaus kąsnelio, nes mėsą rekomenduoju troškinti žemesnėje temperatūroje.
- Į puodo dugną sudėti mėsą, pabarstyti ją prieskoniais, sutraiškytomis česnako skiltelėmis.
- Troškinį apiberti 2 x 2 cm gabaliukais supjaustytomis daržovėmis ir slyvomis (gali būti šaldytos kaip foto)
- Įpilti stiklinę vandens, uždėti lauro lapų ir uždengti. Troškinti įkaitintoje iki 160 C orkaitėje 1.5-2 valandas. Troškinį valgyti su raugintais kopūstais.
Skanaus Jums linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes