Jau šviežios cukinijos džiugina akį ir kviečia jas valgyti tiek žalias, tiek visuose kituose įvaizdžiuose. Įdaryta daržovėmis cukinija – puikus vasaros pasirinkimas, ypač kai karšta.
Įdaryta cukinija dviems
- 1 cukinija, perpjauti pusiau
- 1/2 stiklinės sausų natūralių ryžių
- po 1 morką ir svogūną
- 80 g sūrio, sutarkuoti
- džiovinti 5 pomidorai, išmirkyti ir supjaustyti kubeliais
- 10 juodų alyvuogių, pasmulkinti
- baziliko lapelių, petražolių, druskos, pipirų
Eiga:
- Cukiniją perpjauti per pusę, išskobti, padaryti “laivelį”.
- Ryžius išvirti (geriausia panaudoti anksčiau paruoštus ryžius).
- Morką ir svogūną trumpai apkepti ant šaukštelio ghee.
- Sumaišyti visus išvardintus įdaro ingredientus, sukrėsti į cukiniją ir apkepti 15 min./190C/ be konvekcijos.
Salotos prie cukinijos:
- Salotų lapai, suplėšyti.
- 1 didelė morka, sutarkuoti šiaudeliais
- 1 didelis agurkas, supjaustyti kubeliais
- 5-6 dideli ridikėliai, supjaustyti plokštelėmis
- saujelė petražolių, sukapoti
Eiga: visus išvardintus produktus pagal eiliškumą sudėti į lėkštę, pašlakstyti citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Laba diena,
norėjau pasiteirauti, dėl cukinijos minkštimo.
Išskobtas cukinijos minkštimas maišomas su visais ingredientais, ar jo visai nenaudoti?
Dėkoju
Sveiki, visos dalys valgomos. Jei tai jauna cukinija be sėklų-taip, galima įmaišyti. galima jį panaudoti kitur. Viskas priklausys kiek įdaro pasigaminsite.
Labai skaniai atrodo:)