Graikinių riešutų “Granola”

Graikinių riešutų granola – receptas iš laidos “Klauskite daktaro”. Visas įrašas 2019.01.22 dieną.

Reikės:

  • 200 g išmirkytų 5-6 val. graikinių riešutų, pasmulkinti peiliu
  • 50 g džiovintų obuolių, pasmulkinti iki razinos dydžio
  • 100 g džiovintų slyvų, pasmulkinti iki razinos dydžio
  • 40 g moliūgų sėklų, pakapoti peiliu (galima prieš tai pamirkyti 2 val.)
  • po 2 š čija sėklų ir goji uogų (jas rekomenduoju taip pat nuplauti, mirkyti nereikia)
  • 2 š. ištirpinto ghee sviesto
  • 2 š Fibre Sirup gold arba klevų/agavų sirupo

Graikinių riešutų granola gaminama:

  1. Nuplautus, susmulkintus riešutus, slyvas, moliūgo sėklas, pasmulkintus džiovintus obuolius ir nuplautas goji uogas suberti į dubenį.
  2. Sumaišyti atskirame dubenėlyje ištrpintą sviestą ir pasirinktą saldiklį. Užpilti ant riešutų mišinio, ir  sumaištyti rankomis, kad kiekviena kruopelė gautų saldumo ir riebaliuko.
  3. Mišinį paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Padžiovinti
  4. 15min-20min./170C.
  5. Ištraukti ir, kol dar šiltas, sumaišyti su čija sėklomis.
  6. Atvėsinti ir laikyti sandariame inde. Valgyti su jogurtu, berti ant košių-sorų, bolivinės balandos, avižų, natūralių ryžių.

Riešutų granolą suvartoti per 1-2 savaites.

 

granola

 

Pastaba: Šį granola puiki dovana einant į svečius. Daktaras Unikauskas nuoširdžiai įvertino!

 

granola

Pastaba. Išmirkius riešutus geriausia padžiovinti 100-120 C temperatūroje arba vaisių džiovyklėje apie valandą, kol ant jų neliks drėgmės. Bet kuriuo atveju, mirkytus rieštutus laikyti rekomenduoju šaldytuve. Neprisigaminkite jų labai daug, nes mirkyti riešutai ir sėklos yra “gyvas” produktas, jie genda greitai . Suvartojimui skirtos 3-4 dienos , max iki savaitės. Vienu kartu nevalgykite didelio kiekio, nes tai kaloringas ir riebus maistas. Saujelė per dieną aprūpins jūsų organizmą reikalingomis medžiagomis.

 

Kiekvieną dieną dirbu tam, kad jūs būtumėte lieknos, laimingos ir sočios. Iki susitikimo!

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.