Arbata matcha (mačia) yra unikali tiek savo savybėmis, tiek panaudojimo galimybėmis. Ją dažniau naudoju ne arbatos, bet patiekalų gamybai. Ją dedu į kokteilius, gaminu ledus, padažus, blynelių tešlą ir kitur. Apie nuostabios arbatos naudą galima paskaityti ČIA. Šį kartą matcha panaudojau savo svečiams nustebinti. Jie tuo tarpu spėliojo deserto ingredientus: kivi, agrastai, balti serbentai, žalioji citrina, žali obuoliai, bet nei vieno ingrediento nepataikė.
Atskleidžiu jums paslaptį: tai matcha suteikia nuostabią žalią spalvą, o deserto pagrindas – apelsinai ir rikotos sūris. Žinoma, dar naudoju šaldiklio likučius, nes reikia laisvinti vietą naujoms uogoms, todėl skubiai sustingdyti žėlė padėjo šaldytos avietės. Desertą valgėme po 5 minučių išpilsčius į formą, bet gaminant su šviežiomis avietėmis teks palaukti bent 20 minučių. Sulčių šviežios uogos taip pat nepaleis, bet mums padažas nuo tirpstančių šaldytų aviečių karštą dieną tikrai nepatrukdė.
Desertas su matcha arbata – gaminimas:
Žėlė žiedui reikės:
A ingredientai:
- 500 g apelsino skiltelių (3vnt);
- 250 rikotos sūrio (1 indelis);
- 60-90 g eritritolio (kiek norite saldžiai);
- 5-8 lašai stevijos su karamele;
- 150 g eko kokosų gėrimo (pieno);
- 3 g (1 a.š.) matcha arbatos.
B ingredientai:
- 200 g vandens +10 g (2 a.š. agar agaro);
Papildomai: 200 g aviečių/šilauogių ar kitų uogų – tinka šviežios, o su šaldytomis greičiau sustings žėlė.
Desertas su matcha arbata – gaminimo eiga:
- A ingredientus suverti į plakiklio indą ir plakti apie 1-2 minutes, kol gausis vienalytis žalias skystis. 1min./10
- Į formos dugną paskleisti papildomas uogas.
- Vandenyje išmaišyti agar agarą ir statyti ant kaitlentės. Užvirti pastoviai maišant ir virti 10sek. Supilti į plakiklio indą ir permaišyti 10sek. Tuoj pat supilti į formą ant uogų. Padėti į šaldytuvą nors 10-20 minučių sustingti. Išversti ir puošti savo nuožiūra. Aš papuošiau migdolų drožlėmis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes