Žaliuosius nekepintus grikius galite susidaiginti per 16-18 valandų. Daiginimui rekomenduoju rinktis ekologiškus grikius. Sudygusius grikius laikykite šaldytuve – taip sustabdysite jų dygimą ir ilgiau galėsite panaudoti įvairiuose patiekaluose. Toks desertas su daigintais grikiais, susluoksniuotas sandariuose indeliuose, gali būti nešamas į darbą ir tai bus sotūs pietūs prie kavos puodelio.
2 porcijos deserto su daigintais grikiais:
- 300 ml sudygusių grikių
- 1 persikas ar obuolys
- saujelė vynuogių
- sauja aviečių ar/ir šilauogių
- 30 g kapotų lazdyno riešutų
Užpilas: 1/2 apelsino sultys, 1 š balzamiko, 1 šaukštas medaus ar Syrup Gold,
EIGA:
- Vaisius supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais. Užpilui sumaišyti visus ingredientus.
- Į indelį sluoksniuoti daigintus grikius, vaisius ir uogas, pašlakstyti padažu ir taip kelis sluoksnius. Puošti čiobreliais, mėtos ar citrininės melisos lapeliais.
Netradicinių desertų paragauti jums linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
O, kaip malonu matyti savo desertuko nuotrauką; atsimenu tą smagią laidą, kurioje tą desertą gaminau:) Gal galit šią nuotrauką man atsiųsti, neturiu; mielai panaudosiu, dėkui 🙂
Taip,Onute. Su malonumu jį gaminu dažnai ir naudoju įvairius užpilus bei sezoninius vaisius.