Kopūstai ir jūros kopūstai atrodo nieko neturi bendros. Bet tai tik iliuzija. Jie bendro turi net tris dalykus:
1) pavadinimą kopūstai, 2) didelė maistinė vertė, todėl privalome juos kuo dažniau įtraukti į mitybos racioną, 3) paruošiami labai lengvai, greitai ir skanūs.
Taigi reikės 2 porcijoms:
- 2 morkos, sutarkuoti šiaudeliais
- 1 stambus svogūnas, kubeliais
- 1 š ghee, kepimui
- 200 g briuselio ar kitokių kopūstų, supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais
- 200 g šviežių ar šaldytų šparaginių pupelių
- Žiupsnis jūros kopūstų
Prieskoniai: pipirai, kmynai, raudonėlis. Druskos užtenka iš sūrio ir jūros kopūstų.
Patiekti su brinzos ar kitokiu sūriu.
Daržovių troškinys gaminamas:
- Trumpai apkepti morkas ir svogūnus, įmaišyti prieskonius ir dar pakepti 1 min.
- Supilti visas daržoves, jei reikia, įpilti 150 ml vandens ir patroškinti 7 min.
- Patiekti su šviežiais agurkais, sūriu, jogurtu. Jei turite šviežių žalumynų.
Daugiau sveikų receptų kaip šis rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes