Daržovių gaminimo ypatumai

Prisipažinkime, kad daugelis iš mūsų valgome per mažai daržovių. O jei ir sugalvojame pasigaminti sriubą, troškinį ar garnyrą, tai galime jas greitai paversti niekiniu produktu. Taigi – kaip reikėtų teisingai gaminti daržoves, kad jos neprarastų savo vertės?

Daržovių gaminimo klaidos:

  • virimas vandenyje;
  • kepimas su dideliu riebalų kiekiu;
  • kepimas aukštoje temperatūroje;
  • apipylimas riebiais padažais;
  • ilgas gaminimo laikas;

Jei nors vienas iš 5 punktų sudalyvavo maisto gamyboje, produkto vertė nukrito iki minimumo.

Teisingas daržovių ruošimas neatims iš jūsų daug laiko, bet suteiks skonį ir maistines medžiagas Jums.

Kaip gaminti šiltas daržoves?

  1. Keptuvę įkaitinti iki 100C, įdėti šaukštelį lydyto sviesto, suberti sausus prieskonius (sėklas pagrūsti grūstuvėje), pakepinti 210-15sek.
  2. Suberti supjaustytus svogūnus, morkas, pamaišyti ir įpilti 100 ml. vandens (Saladmaster nereikia).
  3. Suberti kitas daržoves, uždengti ir pakaitinti kol ant dangčio pasirodys lašiukai (Saladmaster pradės klapsėti vožtuvas). Tuoj pat išjungti!  Kietesnes daržoves dėkite ant dugno, greičiau pasimanančias – pjaustykite stambiau ir palikite paskutines.
  4. Pagardinti druska, džiovintomis žolelėmis ir valgyti su kiaušiniais, sūriu, mėsa ar žuvimi.daržovės

daržovės

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.