Prisipažinkime, kad daugelis iš mūsų valgome per mažai daržovių. O jei ir sugalvojame pasigaminti sriubą, troškinį ar garnyrą, tai galime jas greitai paversti niekiniu produktu. Taigi – kaip reikėtų teisingai gaminti daržoves, kad jos neprarastų savo vertės?
Daržovių gaminimo klaidos:
- virimas vandenyje;
- kepimas su dideliu riebalų kiekiu;
- kepimas aukštoje temperatūroje;
- apipylimas riebiais padažais;
- ilgas gaminimo laikas;
Jei nors vienas iš 5 punktų sudalyvavo maisto gamyboje, produkto vertė nukrito iki minimumo.
Teisingas daržovių ruošimas neatims iš jūsų daug laiko, bet suteiks skonį ir maistines medžiagas Jums.
Kaip gaminti šiltas daržoves?
- Keptuvę įkaitinti iki 100C, įdėti šaukštelį lydyto sviesto, suberti sausus prieskonius (sėklas pagrūsti grūstuvėje), pakepinti 210-15sek.
- Suberti supjaustytus svogūnus, morkas, pamaišyti ir įpilti 100 ml. vandens (Saladmaster nereikia).
- Suberti kitas daržoves, uždengti ir pakaitinti kol ant dangčio pasirodys lašiukai (Saladmaster pradės klapsėti vožtuvas). Tuoj pat išjungti! Kietesnes daržoves dėkite ant dugno, greičiau pasimanančias – pjaustykite stambiau ir palikite paskutines.
- Pagardinti druska, džiovintomis žolelėmis ir valgyti su kiaušiniais, sūriu, mėsa ar žuvimi.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes