Cukinijų tarta

Tarta – tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas. Jis tradiciškai yra kepamas formoje su išimamu/iškeliamu dugnu. Tai pyragas su kapotos tešlos plonu pagrindu ir su kažkokiu įdaru. Įdarui tinka absoliučiai viskas! Tradicinė kapota tešla yra sviestas, šlakelis vandens ir miltai. Tačiau  pakrapščius galvelę, turint truputį žinių, visada mėgstamiems patiekalams gali surasti sveikesnes alternatyvas  Pakeiskite baltus miltus, kurie tik tukina ir kelia uždegimus kūne kitais -sveikesniais miltais ir bus puikus patiekalas!  Naudokite grikių, migdolų, saulėgrąžų sėklų miltus, kuriuos galite rasti mūsų ar kitose parduotuvėse. Išlaisvinkite fantaziją ir sukurkite savo tartą. O aš dalinuosi cukinijų maratono tarta.

Forma apvali, 28 cm.

Pagrindui ingredientai:

  • 130 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;
  • 2 M dydžio kiaušiniai;
  • 1 a. š. (nubrauktas) druskos ir džiovintų čiobrelių;
  • 150 g grikių miltų;
  • 100 g avinžirnių miltų;

EIGA:

  1. Sudėti visus ingredientus į mikserį ir sukapoti iki vienalytės tešlos.
  2. Ją išdėti į kepimo formą, išlyginti, užkelti kraštus. Užkloti tešlą kepimo popieriumi, suberti ryžius/žirnius ar pupas ir kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min./200C.
  3. Kol tarta keps, pasiruošti įdarą.

Įdaro ingredientai:

  • 2 svogūnai 150 g;
  • 3 M dydžio kiaušiniai;
  • 1 jauna cukinija 360 g;
  • Po 1 a. š. druskos, džiovinto peletrūno ir ciberžolės;
  • 600 g 9proc. varškės;
  • Po 20 g krapų/petražolių/bazilikų – juos susmulkinti.

EIGA:

  1. Cukinijas, svogūnus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į plakiklio indą, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius ir suplakti, kad neliktų gabaliukų. Palikti inde.
  2. Sudėti likusius ingredientus ir dar kartą suplakti apie minutę.
  3. Ištraukti trumpai pakeptą pagrindą, nuimti popierių su ryžiais ir supilti įdarą. Kepti 45 min./175 C su oro pūtimu.

tarta

Ant tarta viršaus dar galima užberti aštrių pagardų:

Pagardai:

  • 8-10 baziliko šakelių/krapų;
  • 4-5 skiltelės česnako;
  • 70 g avies ar kito brandinto sūrio;
  • Viską sumalti ir užberti ant tarto. Dar galima pakepti 8 minutes, kad sūris pasilydytų.

Tarta valgyti pravėsusį su pomidorais ar agurkų salotomis.

 

Susiję produktai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.