Nuostabu turėti bendraminčių ir panašų gyvenimo stilių propaguojančius draugus. Nieko gyvenime nebūna atsitiktinio – jei sutinki žmones, vadinasi jie tavo gyvenime yra labai svarbūs. Taip atsitiko su Rasa ir Valdu. Rasa buvo pirmoji mūsų jogos mokytoja ir įskiepijo meilę lanksčiam kūnui, Valdukas – gėrio ir gerų emocijų šaltinis, mūsų vaikai – klasiokai, sportininkai, bendraminčiai. Maisto prasme taip pat sutarimas. Šį kartą apsilankėme pas draugus su nekeptu tortu, o namo parsivežėme cukinijų receptą.
Kol pasimaudėme pirtyje, lyg ir pats pasigamino lengvas vakaro patiekalas, kuris neapsunkino išpraustų kūnų.
Cukinijų patiekalui pagaminti reikės:
- Jaunos cukinijos – supjaustyti piršto storio griežinėliais;
- Pomidorų – supjaustyti griežinėliais;
- Svogūnų – susmulkinti plunksnelėmis;
- Mocarelos ar kito sūrio, tinkamo kepimui;
- Svogūnų laiškų ar kitų žalumynų.
Cukinijų patiekalo gaminimo eiga:
- Cukinijas supjaustyti, sudėti į skardą ir pašlakstyti aliejumi ar tirpintu sviestu. Apkepti 15 min./200C
- Pagardinti prieskoniais (druska, čili, kapotais česnakais, čiobreliais, bazilikais), sudėti pomidorų griežinėlius, svogūnus, sūrį ir apkepti 20-25min./180C/ su oro pūtimu.
- Patiekiant pabarstyti žalumynais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Miela Rita.Dekoju uz receptus,visada bandau ir jie nuostabus Aciu