Pats cukinijų augimo įkarštis. Cukinijų blyneliai su grikių miltais – skanus pietų ar pusryčių patiekalas, po kurio nesijausite apsunkę. Šie blyneliai puikiai tiks su jogurtu ar grietine.
5 keptuvės cukinijų blynelių:
- 1 jauna cukinija, plonais šiaudeliais- 450 g
- 4 kiaušiniai
- 2 ropelės svogūnų – 160 g
- 30 g skysto ghee sviesto
- 1 stiklinė grikių miltų – 200 g
- 150 g kefyro ar pasukų (dėjau sojos pieną)
- Po 1/2 a. š. druskos, pipirų, ciberžolės, 4 skiltelės česnako
Eiga:
Kiaušinius, pasmulkintą svogūną, prieskonius, kefyrą ir skystą ghee sviestą sudėti į blenderį ir suplakti apie minutę iki gražios masės.
Suberti į tešlą grikių miltus, sutarkuotas cukinijas ir sumaišyti visus ingredientus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei per skysta, galima įmaišyti dar šaukštą grikių miltų.
Blynelius kepti ant nedidelio kiekio ghee ar kokoso aliejaus, valgyti su grietine ar jogurtu.

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes