Citrininis migdolų tortas su maskarpone

Ingredientai (24×7 cm formai):

Biskvitui:

  • 5 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai)
  • 250 g migdolų miltų
  • 40 g smulkintų migdolų (nebūtina, bet skanu)
  • 60 g eritritolio
  • 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 750 g maskarponės
  • 4–5 šaukštai šviežių citrinos sulčių
  • 5–6 šaukštai eritritolio (arba pagal skonį)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Papuošimui:

  • Citrinos griežinėliai
  • Šviežios mėtos

Gaminimo eiga:

Biskvitas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  2. Trynius išplakti su eritritoliu ir citrinos žievele iki purios masės.
  3. Įmaišyti migdolų miltus bei smulkintus migdolus.
  4. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  5. Atsargiai įmaišyti baltymus į trynių masę.
  6. Supilti tešlą į kepimo formą, kepti apie 30–35 minutes.
  7. Atvėsinti ir horizontaliai perpjauti į du sluoksnius.

Kremas:

  1. Visus ingredientus išplakti iki vientisos, purios konsistencijos.
  2. Jei norisi švelnesnio kremo – galima įmaišyti kelis šaukštus grietinėlės (nebūtina).

Pertepimas ir papuošimas:

  1. Apatinį biskvito sluoksnį patepti dalimi kremo, uždėti antrąjį sluoksnį.
  2. Aptepti visą tortą likusiu kremu.
  3. Papuošti citrina, mėtomis.

Skanaus!


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.