Ingredientai (24×7 cm formai):
Biskvitui:
- 5 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai)
- 250 g migdolų miltų
- 40 g smulkintų migdolų (nebūtina, bet skanu)
- 60 g eritritolio
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
- Žiupsnelis druskos
Kremui:
- 750 g maskarponės
- 4–5 šaukštai šviežių citrinos sulčių
- 5–6 šaukštai eritritolio (arba pagal skonį)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
- Citrinos griežinėliai
- Šviežios mėtos
Gaminimo eiga:
Biskvitas:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
- Trynius išplakti su eritritoliu ir citrinos žievele iki purios masės.
- Įmaišyti migdolų miltus bei smulkintus migdolus.
- Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
- Atsargiai įmaišyti baltymus į trynių masę.
- Supilti tešlą į kepimo formą, kepti apie 30–35 minutes.
- Atvėsinti ir horizontaliai perpjauti į du sluoksnius.
Kremas:
- Visus ingredientus išplakti iki vientisos, purios konsistencijos.
- Jei norisi švelnesnio kremo – galima įmaišyti kelis šaukštus grietinėlės (nebūtina).
Pertepimas ir papuošimas:
- Apatinį biskvito sluoksnį patepti dalimi kremo, uždėti antrąjį sluoksnį.
- Aptepti visą tortą likusiu kremu.
- Papuošti citrina, mėtomis.
Skanaus!

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes