Kai norisi greitos vakarienės, nėra nieko paprasčiau kaip patikrinti kokios spalvos lęšių yra spintelėje ir kokių dar daržovių prie jų galima pridėti. Šį kartą patikrinusi savo atsargas, akis užkliuvo už saulės spalvos lęšių, kurie priminė karštas dienas Indijoje. Indiški lęšiai keliauja į puodą ir verda ant mažos ugnies 18minučių. Man patinka, kai juos dar reikia kramtyti, o nesuvirę į košę.
Citrininiai lęšiai – ingredientai (2 porcijoms):
- 2 stiklinių lęšių;
- 1 avokado;
- 1 citrinos;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 šaukšto lukštentų kanapių;
- žiupsnis liucernos daigų;
- žiupsnis špinatų lapelių;
- vos druskos, pipirų;
- 1 šaukštas sviesto.
Gaminimas:
- Lęšiai turi sugerti vandenį, bet jei jo padauginote, nukoškite.
- Įmaišykite kapotus česnakus, špinatų lapelius, druską, pipirus.
- Įspauskite citrinos sulčių. Patiekite su pusele avokado, apšlakstyto citrinos sultimis, daigais ir sėklomis.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes