Na, visko esu dariusi, bet saldainiai iš burokėlių man buvo pačiai iššūkis. Ką tuomet darau? Atsidarau šaldytuvą ir žiūriu, ką reikia sunaudoti… Ir man už akių užkliuvo daigykla! O ten sudaiginti grikiai. Štai jie ir pateko į mano saldainius. Ne per saldūs, malonios tekstūros, lengvai pagaminami, netradiciniai. Verta virtuvėje paišdykauti.
Burokėlių saldainiai reikės tik po 70 g…:
- 70 g sėmenų, sumalti
- 70 g kokoso drožlių
- 70 g anakardžių ar žemės riešutų
- 70 g ekologiško nerafinuoto kokoso aliejaus
- 100 g daigintų grikių
- 210 g žalio, nulupto burokėlio
- 115 g natūralių džiovintų abrikosų
Saldainiai iš burokėlių gaminami:
- Sumalti sėmenis. Palikti plakiklyje.
- Sudėti į plakiklį kokoso drožles ir riešutus. Sumalti apie 20-30 sek., kad neliktų gabaliukų. Išimti į dubenį.
- Ištirpinti kokoso aliejų šilto vandens vonelėje ir supilti į plakiklį.
- Sudėti supjaustytą burokėlį, daigintus grikius,nuplautus abrikosus. Viską suplakti iki košelės. Palikti inde.
- Suberti riešutus su sėmenimis ir dar kartą gerai viską perplakti apie minutę. Padėti gautą masę į šaldytuvą.
- Po valandos mažu šaukšteliu kabinkite sustingusią masę (ji bus kaip plastelinas) drėgnomis rankomis vyniokite rutuliukus ir apvoliokite kakavoje ar kokoso drožlėse. Laikyti šaldytuve.
- Pastaba: jei mėgstate saldžiai, galima dar įdėti 1 š palmių žiedų cukraus.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes