Balta mišrainė turi tiek variacijų, kiek šeimų yra Lietuvoje, bet aš remsiuosi baziniu receptu ir papasakosiu kaip ją padaryti ne tik skaniai, bet ir sveikai. Šis sveikas majonezas skoniu pralenks pirktinius majonezus ir nepablogins Jūsų figūros.
Balta mišrainė – reikės:
- 5-6 vaikiško kumščio dydžio bulvių. Jas išverdame garuose, su lupenomis 18 min;
- 1-2 morkas, verdame tik 8 min;
- 1 šaldytų žirnelių maišelis tik atšildomas;
- 1/2 jaunos cukinijos;
- 4-5 rauginti agurkėliai;
Visas daržoves supjaustyti nedideliais kubeliais, žirnelius perplauti ir palikti nusivarvėti.
Atkreipkite dėmesį: bulvės turi sudaryti 1/5 visų produktų!
Ir Jo didenybė – sveikas majonezas!
- 100 g anakardžių, užpilti vandeniu ir palikti nors 1 val, po to perskalauti;
- 1 nedidelė citrina (85g nulupta);
- 1 a.š (15g) garstyčių;
- 1 a.š druskos;
- 1/2 a.š pipirų;
- 1 š (15g) medaus;
- 100 g vandens;
- 50 g alyvuogių aliejaus.
Sveikas majonezas – gaminimo eiga:
- Visus ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti apie 1 min. dideliu greičiu iki idealios majonezo konsistencijos.
- Patiekiant pabarstyti arba įmaišyti svogūno laiškų ar krapų.
Jei morkos nepervirsite ir ji liks traški, o sveikas majonezas bus puikus morkų draugas ir gausite vitamino A. Žalia cukinija naudojama dietinėje mityboje ir padeda išvalyti druskas iš organizmo, palaiko skysčių balansą. Bulvė išvirta teisingai, papildys jūsų organizmą kaliu, ląsteliena, geležim ir C vitaminu. O tokį majonezą galite naudoti ten kur jo reikia. Laikyti šaldytuve galite iki 7 d.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes