Baklažanų “Braunis”

Ko tik neprisigalvoja žmogus, kad neprapultų gėrybės… Pyragas – braunis iš baklažanų ir su agrastų “akutėmis”. Skanu, netikėta, mažai angliavandenių, o daržovės sudaro deserto pagrindinę masę :). Jei nebijote baklažano poskonio, jo galite nelupti – gausite daugiau naudos, bet jei manote, kad eksperimentas gali nepatikti, nulupkite baklažano odelę skustuku. O pamėginti tikrai verta :)…

Baklažanų “Braunis”

Forma 28-30 cm, kvadratinė

Ingredientai:

  • 1 baklažanas (360 g)- galima nulupti odelę
  • 160 g natūralaus graikiško jogurto
  • 60 g espresso kavos
  • 125 g ištirpinto sviesto
  • 100 g kokoso drožlių + keli šaukštai papuošimui
  • 20 g tarkuoto imbiero (1 v. š.)
  • 4M dydžio kiaušiniai
  • 80 g džiovintų slyvų
  • 1 stiklinė agrastų ar juodųjų serbentų
  • Po 1 a. š. cinamono ir sodos
  • 25 g kerobos– saldžiojo pupmedžio miltelių
  • 40 g natūralios 100 proc. kakavos
  • 200 g džiovintų datulių
  • 70 g migdolo riešutų
  • 130 g 72 proc. juodo šokolado
  • 120 g amarantus-burnočio miltų / arba kokoso

Baklažanų “Braunis”

Baklažanų braunis gaminamas eiga- 6 žingsniai / 1 suteptas blenderio indas ir dubuo. Svarstyklės būtinos ☺.

  1. Juodą šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į blenderį. Suberti nuplautas ir nusausintas slyvas. Sumalti apie 10 sek iki smulkių gabaliukų. 10 sek/6. Išimti į maišymo indą.
  2. Į plakiklį sudėti imbierą ir kokoso drožles, bei jas sumalti 15-20 sek./7. Išimti į dubenį.
  3. Ištirpinti sviestą, jį supilti į plakiklį. Taip sudėti gabaliukais supjaustytą baklažaną, supilti espresso atvėsintą kavą, sodą išmaišyti jogurte ir jį supilti taip pat į plakiklio indą. Viską suplakti 1-2 minutes iki purios masės. Išimti į dubenį prie kitų ingredientų.
  1. Į plakiklio indą suberti nuplautus, nusausintus riešutus ir džiovintas datules, suberti kakavos ir kerobos miltelius, supilti kiaušinius. Viską suplakti apie minutę didžiausiu greičiu. 1 min./10.
  2. Viską maišymo dubenyje kruopščiai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą permaišyti. Kokoso miltus būtinai persijoti.
  1. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti ½ masės ir išbarstyti didelę saują agrastų. Supilti likusią tešlą, išlyginti ir papuošti kokoso drožlėmis ir agrastais.

Braunis kepamas 45 min./175C su oro pūtimu. Prižiūrėti, kad paviršius nesudegtų, o tik gražiai paruduotų. 

Baklažanų braunis pjaustomas tik atvėsintą, o geriausia palaikyti šaldytuve per naktį, kad sustingtų datulės, sviestas ir šokoladas.

Baklažanų “Braunis”

Susiję produktai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Baklažanų “Braunis”


    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Jei neturite, galitre keisti kakavos milteliais.Kerobe daugiau kalcio ir angliavandenių, mažiau riebalų.
      Kerobe nėra tokių stimuliatorių, kaip kofeinas ir teobrominas, kurie sukelia alergijas ir pripratimą.
      Kerobas 8% sudarytas iš baltymų, turi daug kalcio, fosforo, magnio, kalio, geležies, nikelio, vario, bario ir mangano.
      Kerobe nėra oksalo rūgšties, trukdančios organizmui pasisavinti cinką ir kalcį. O juk nepriteklius oksalo rūgšties organizme dažnai būna inkštirų ir berimų priežastimi paaugliams.
      Kerobas turi vitaminų A, B, B2, B3, D.
      Kerobas neturi to pačio “meilės narkotiko” fenilatilamio ir fromamido, sukeliančių alergijas ir migreną.
      Saldesnis ir ne toks kartus kerobo skonis padės gerokai sumažinti saldiklių ir kitokių pasaldintojų kiekį patiekaluose, kurie paprastai dedami naudojant kakavą ir šokoladą. Jeigu paimti reikiamą kiekį kerobo miltelių, visų kitų saldiklių galima atsisakyti. Kerobas nedidina cukraus kiekio kraujyje, ir normalizuoja medžiagų apykaitą organizme. Tai labai svarbu rūpinantis savo figūra, bei sergant diabetu.