Baklažanas su avižomis

Dažnai parbėgame namo pietauti ir turime vos kelias minutes pasigaminti pietus ir dar pavalgyti. Norėdami ramiai pavalgyti, o nesuryti maistą – pasilikti laiko kramtymui, pasigaminkime vertingus pietus, bet labai greitai!

Čia jums padės pilno grūdo avižiniai dribsniai. Juos tiesiog užplikinkite karštu vandeniu, uždenkite puodą ir užklokite. Tuo tarpu, kol jie brinks, gaminkime baklažaną:

  • 1 a.š ghee sviesto, įkaitiname puode ar keptuvėje;
  • 1 a.š. ciberžolės ir pankolio sėklų, pakepiname kelias sekundes;
  • 1 baklažanas, supjaustytas nedideliais kubeliais, suberti į keptuvę;
  • 2 mėsingi pomidorai, kubeliais, suberiame ant pradėjusių minkštėti baklažanų.

Baklažanas su avižomis – gaminimo eiga:

  1. Įpilame 50 ml vandens, uždengiame ir per 4 min susitvarkome darbastalį, pasiruošiame pietų lėkštes ir sėdame dviese valgyti(išeiga 2- iems porcijoms).
  2. Prieš patiekiant, pabarstome druska, pipirais ir ant viršaus uždedame nors daigų, nes salotoms jau laiko neliko…

Žinoma, tai gali būti ir labai sotūs pusryčiai:)

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.