Norite naminių traškučių? Norite sveikos duonos? “Du viename” – senovinės duonos versija:
- 250 g viso grūdo maltų avižų miltų
- 250 g vandens
- 1/2 a.š druskos
Avižiniai traškučiai gaminami:
- Viską gerai sumaišome.
- Gausime skystą košelę, kurią reikia išpilti į dvi orkaitės skardas, išklotas kepimo popieriumi. Išlyginti, pabarstyti saulėgrąžų, moliūgų, sezamo sėklomis.
- Kepti 10 min./200C orkaitėje.
- Ištraukti, supjaustyti kvadratėliais ir toliau džiovinti, kol paplotėlis atkibs nuo popieriaus – apie 40 min. Ištraukus atvėsinti ir triauškinti.
Avižiniai traškučiai valgomi su salotomis, galima tepti užtepėlę. Avižinius miltus galite keisti kitos rūšies miltais ar maišyti, bet svarbu išlaikyti santykį.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes