Avižiniai traškučiai

Norite naminių traškučių? Norite sveikos duonos? “Du viename” – senovinės duonos versija:

Avižiniai traškučiai gaminami:

  1. Viską gerai sumaišome.
  2. Gausime skystą košelę, kurią reikia išpilti į dvi orkaitės skardas, išklotas kepimo popieriumi. Išlyginti, pabarstyti saulėgrąžų, moliūgų, sezamo sėklomis.
  3. Kepti 10 min./200C orkaitėje.
  4. Ištraukti, supjaustyti kvadratėliais ir toliau džiovinti, kol paplotėlis atkibs nuo popieriaus – apie 40 min. Ištraukus atvėsinti ir triauškinti.

Avižiniai traškučiai valgomi su salotomis, galima tepti užtepėlę. Avižinius miltus galite keisti kitos rūšies miltais ar maišyti, bet svarbu išlaikyti santykį.

avižiniai traškučiai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.