Negaliu ramiai žiūrėti kaip mamos savo vaikams perka “sveikus” batonėlius, kurie prifarširuoti cukraus ir kitokio gėrio. Prieš ką nors perkant, paskaitykime etiketę ir pagalvokime, ar tikrai tai jau taip sveika… Pasidarykit patys, nes tai užtruks tik 15 min! Beje, tai 7 -10 kartų pigiau, negu pirkti! Versijų gali būti visokių, o šiandien gavosi iš to kas buvo spintelėse…
Avižiniai batonėliai – 28 vnt:
- 250 g datulių;
- 230 g avižinių pilno grūdo dribsnių;
- 210 g saulėgrąžų branduolių;
- 95 g moliūgų sėklų;
- 80 g sezamo sėklų;
- 60 kokoso drožlių;
- 135 g džiovintų slyvų, supjaustyti gabaliukais;
- 190 g džiovintų figų, supjaustyti gabaliukais.
Avižiniai batonėliai – gaminimo eiga:
- Datules užpilti 250 g vandens ir virti maišant, kol ištirps datulės. Tai užtruks apie 4 min.
- Sudėti visus sausus produktus į dubenį ir išmaišyti.
- Ištirpintas datules supilti į sausų produktų mišinį ir gerai išminkyti.
- Formą (30cmx30) arba orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti masę ir išlyginti. Drėgnomis rankomis suploti, išglostyti, paspausti. Beje, orkaitės forma bus per delną neužpildyta, todėl suformuoti prie vieno krašto, po to paslinkti prie kito.
- Kepti 15 min./160C / su konvekcija. Ištraukus supjaustyti ir palikti atvėsti.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes