Kasdien internete pateikiami šimtai receptų. Dažnai daugelį iš jų atmetam dėl sudėtingumo, sunkiai surandamų ingredientų, nesveiko gaminimo būdo, riebumo, cukraus ar gliuteno buvimo. Lieka paprastas, kasdienis, maistingas maistas :).
Štai – vieni iš tokių pietų, kurie “susikūrė” iš “likučių” ir jūsų teismui.
Ryte, kol pusryčiavome, užkaičiau natūralius ryžius, kurie buvo reikalingi filmavimui (išviriau iš karto daugiau ir mums). Iš vakaro buvo išvirti avinžirniai, beliko tik susiplakti humusą:
Humusui reikės:
- 3 stiklinės po 200ml virtų avinžirnių;
- 1 citrina;
- 3 šaukštai sezamų pastos tahini;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų;
- 100 ml nuoviro nuo avinžirnių;
- 100 ml alyvuogių aliejaus.
Viską suplakiau iki purios masės. Humusą algant pabarstyti sezamo sėklomis, raudonosios paprikos milteliais.
Salotoms reikės:
- 1/4 kalafijoro – smulkiai sutarkuoti;
- 1/2 nedidelės saliero šaknies – sutarkuoti plonais šiaudeliais;
- špinatų lapelių – suplėšyti;
- pienių lapų, salotų lapelių – suplėšyti;
- keli ridikėliai – supjaustyti;
- 3 “juosvi” pomidorai – kubeliais;
- 1 šaukštas žaliųjų alyvuogių pastos ar alyvuogių.
Pagardinti: citrina ar obuolių actu, nerafinuotu aliejumi, druska, pipirais.
Va tokie paprasti, pilni vitaminų ir skaidulų patiekalai tinka norintiems turėti gražias apimtis.
Valgykite sočiai ir būkite laimingi.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes