Jeigu reikėtų nominuoti 2018 metų pirkinį, sakyčiau be konkurencijos nugalėtoja yra vaflinė:)
Kokių tik per pusmetį neprikepiau vaflių… Bet kartais atsitinka taip, kad užmaišau blynų tešlą, o jie pavirsta vafliais:). Šį kartą nutiko lygiai taip pat. Dar nebuvau padariusi mankštos, o vyras jau niurzgėjo pusryčių. Sugalvojau kaip išsisukti! Kol kepė vafliai, 1.5-2 minutes, dariau pratimus:). Padedu vaflį ir darau sau asaną…:)
Nesitikėjau rašyti recepto, todėl nesvėriau. Bet supratau, kad nepavykti tiesiog negali. Riebalų suvartojau 20 vaflių tik 2 šaukštelius. Pamėginkite ir jūs. Jei neturite vaflinės (pirkau vieną pigesnių, nes nežinojau ar naudosiu – 17 eur.), kepkite juos kaip blynus. Dar man patiko, kad šiame recepte liko morkų gabaliukų ir nesusimalė saulėgrąžos, todėl juos malonu ilgai kramtyti, o tai reiškia – labai ilgai mėgautis. Skanūs ir šilti, ir šalti.
20 vaflių reikės:
- 2 didelės morkos;
- 4 kiaušiniai;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 1/2 a..š. druskos.
Sausi produktai:
- 50 g saulėgrąžų sėklų;
- 150 g kokoso ar kitų riešutų miltų (arba avižų);
- 2 a.š. balkšvojo gysločio luobelių;
- 2 a.š kokoso aliejaus – patepti kepyklę.
Vaflių gaminimo eiga:
- Visas daržoves susmulkinti, sudėti į plaktuvą, supilti kiaušinius, prieskonius ir suplakti. Gali likti mažų morkų gabaliukų.
- Suberti sausus ingredientus ir dar kartą trumpai perplakti. Masė turi gautis kaip tirštos grietinės.
- Kabinti drėgnu šaukštu didelio kiaušinio dydžio rutuliuką, dėti ant įkaitintos ir riebalais pateptos vaflinės, uždaryti ir kepti 1.5minutės, kol gražiai paskrus. Išimti medine mentele, nepažeidžiant dangos.
- Mėgautis su salotomis: Brokolio, pomidorų, cukinijos, kanapių baltymų, avokado.
Užpilas: 1 š. sezamo pastos, 2 š. obuolių acto ir 2 š. alyvuogių aliejaus.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes