Tai mano patys mėgstamiausi sūrio paplotėliai-krekeriai prie salotų. Nors juose nemažai riebalų, bet nuostabiųjų kmynų gausa visa tai kompensuoja. Kmynai padeda greičiau suvirškinti sunkų, riebų maistą ir greičiau pasišalinti jam iš organizmo.
Kmynai yra labai veiksmingi metant svorį ir mažinant riebalų kiekį dėl to, kad turi daug fitosterolio. Fitosterolis neleidžia organizme kauptis cholesterinui. Daug ekspertų taip pat mano, kad kmynai greitina medžiagų apykaitą.
Sūrio paplotėliai – krekeriai:
- 4 šaukštai (40g) kmynų – sugrūsti arba sumalti;
- 160 g kieto fermentinio brandinto sūrio, supjaustyti gabaliukais;
- 80 g minkšto sviesto;
- 80 g moliūgų sėklų;
- 80 g natūralaus jogurto;
- 80 g avižinių dribsnių.
Sūrio paplotėlių gaminimo eiga:
- Kmynus supilti į plakiklį ir sumalti apie minutę. Palikti inde.
- Sudėti gabaliukais sulaužytą sūrį, moliūgo sėklas, dribsnius ir malti kartu su kmynais iki trupinių. Palikti inde.
- Sudėti sviestą ir jogurtą. Suplakti iki plastilino konsistencijos tešlos.
- Paplotėlius formuoti graikinio dydžio rutuliukus, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito, galima suploti.
Kepti apie 15 minučių /180C be oro pūtimo kol gražiai apskrus.
Palaukti kol sūrio paplotėliai atvės, tik tuomet nuimti nuo skardos.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Teks išbandyti šį receptą ☺