Nesu varškės mėgėja, bet šiuos virtinukus gaminau dvi dienas iš eilės ir dar neatsivalgiau:) Virtinukai tokie purūs ir minkšti, kad virsiu, matyt, dar dvi dienas iš eilės…kol organizmas pasakys: “GANA ,moterie, mane tuo pačiu maitinti!”
Verdu 1 minutę SALADMASTER puode.
O įdomiausia tai, kad tą pačią tešlą padėjus ant kepimo kilimėlio, po 25 minučių, mėgavomės nerealaus skonio orinėmis spurgelėmis… Taigi, vienas receptas, du malonumai!
“Burnoje tirpstantys virtinukai ” – 4 porcijos:
- 660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus
- 1/2 arbat.š druskos
- 1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas….
- 5 v.š. (90 g) pilno grūdo avižų miltų
Virtinukai gaminami:
- Viską sudėti į blenderį ir suplakti, kad neliktų varškės grūdelių.
- Kabinti vandenyje sudrėkintu šaukšteliu, o kitu šaukšteliu nubraukti į verdantį vandenį. jei norite koęioti, dar reikės papildomai pasiberti miltų, nes tešla lipni. Virti 1-2minutes.
- Valgyti su jogurtu, uogomis.
O čia šiek tiek kietesni, nes voliojau su kukurūzų miltais “dešreles” ir supjausčiau:
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai skanus virtinukai. Labiausiai patiko vyrui.