Atrodo niekuo neypatingas, neišsiskiriantis iš kitų daržovių moliūgas, gali virsti neatsivalgomu, nenusibostančiu šaltojo sezono patiekalu. Viskas priklauso nuo jo rūšies ir paruošimo būdo. Prieš kelis metus per TV laidą Dr. Oz gyrėsi šeima, kad mėgstamus makaronus pakeitė moliūgo makaronais ir numetė daug svorio bei pademonstravo kaip juos valgo. Niekaip negalėjau suprasti, kaip iš moliūgo pasidaro makaronai… Ir štai, pavasarį pamačiau sėklų pakelį, kur nupiešti moliūgo makaronai… Šiandien mūsų lėkštėse taip pat garuoja šis gardus moliūgų spaghetti… Galime jį valgyti pusryčiams su daržovių salotomis, pietums su sūrio ir petražolių pesto arba vakarienei su skumbre ar silke.
Moliūgų spaghetti gamyba tokia paprasta, kad nėra ką ir gaminti:
*padėti nuplautą tam tikros rūšies (makaroninis moliūgas) moliūgą į orkaitę, kepti apie 1val/170C orkaitėje, kol vos paruduos šonas, po to perpjauti ir išskobti su šakute, ardant skaidulas, kurios virsta makaroniniu plaušu.
O čia vaizdelis gyvai:
Moliūgų spaghetti reikės:
- 5-6 šakelės petražolių;
- 5-6 šakelės krapų;
- 5-6 šakelės bazilikų;
- 5 skiltelės česnako;
- 1/2 a.š druskos;
- 1/2 a.š čiobrelių;
- 100 g brandinto sūrio (ėmiau avies);
- vandens (jei norisi skystesnio padažo).
Viską sumalti ir gardinti dar karštus “makaronus”.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes