Nežinau ar šį patiekalą galima pavadinti sriuba ar koše? Viskas priklausys nuo jūsų poreikio, noro ir vandens kiekio. Bet kuriuo atveju, tai nepaprastai įdomus, vidurius kaitinantis, kovojantis prieš žiemos šaltį ir stiprinantis imunitetą patiekalas. puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Šildanti morkų sriuba – 4 porcijoms reikės:
- 2 vnt. morkų (280g), kubeliais ar šiaudeliais;
- 1 vnt. didelio svogūno (120g), smulkiai;
- 2 skilt. česnako (10g);
- 40 g imbiero šaknies;
- 200 g raudonųjų lęšių;
- 5-6 džiovinti saulėje pomidorai (ne aliejuje)
- 1/2 čili pipiro (arba džiovintų miltelių);
- 400-600 g vandens;
- 1 š kokoso aliejaus;
- druskos pagal skonį;
Pagardinti galima kokosų pienu, pabarstyti kanapių sėklomis arba daigais, kapotais žalumynais. Prastesnis variantas – vos užtarkuoti kietojo sūrio, nes tai produktai tinkantys žiemai. O visai ne koks pasirinkimas – gardinti grietine ar jogurtu.
Šildanti morkų sriuba – gaminimo eiga:
- Susmulkintus svogūnus ir morkas pakepti ant kokoso aliejaus 1min.
- Suberti lęšius, imbierą, čili (galima supjaustyti kubeliais), džiovintus pomidorus, įpilti vandens ir virti 18min. Perpilti viską į plakiklį, sudėti česnakus, druskos ir nepilną minutę suplakti. Galima valgyti ir netrintą.
Pastaba: tai gali būti puikus šiltas garnyras prie žaliųjų salotų.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes