Sveiki,
dabar mano gyvenime yra etapas, kai stengsiuosi mokytis, kaip tinkamai ir subalansuotai maitintis bei stengsiuosi laikytis šios mitybos. Man tai nauja, bet atrandu puikių receptų, kurie man priimtini, paprasti, panašūs į valgytus ankščiau, tik kad pakeistos kai kurios sudedamosios dalys, kažkas pridėta, kažkas nuimta. Tad dalinuosi pietų receptų, kurį pamėgau – kalakutienos krūtinėlės kotletukai su grikiais.
Ingredientai:
- 40 g kokybiškų grikių
- 150 g kalakutienos krūtinėlės faršo
- 1 kiaušinio baltymas
- 1 a.š. česnakų granulių
- 1 a.š. indiškų kario prieskonių
- 2 – 4 a.š. natūralaus alyvuogių aliejaus
- 1 sauja garžgarsčių
- Keli lapai mėgstamų salotos lapų
- 1 saujelė špinatų
- 1 šviežias agurkas be žievės
Gamybos eiga:
- Šiuos pietus visada pradedu nuo mėsos paruošimo. Į kalakutienos krūtinėlės faršą įmušu kiaušinio baltymą, sudedu česnakų granules ir indiškus kario prieskonius (šie prieskoniai mano mėgstamiausi ir naudoju juos prie bet kokios paukštienos), įpilu pasirinktą kiekį aliejaus, nes kalakutienos krūtinėlės faršas yra gan sausokas (aliejaus kiekis priklauso nuo bendro kalorijų kiekio).
- Faršo masę gerai išmaišau ir trumpam palieku, jog prieskoniai įsigertų.
- Kol faršas “marinuojasi”, per tą laiką užsikaičiu vandenį grikiams. Užvirus vandeniui sudedu grikius ir verdu kiek nurodo gamintojas. Be jokios papildomos druskos.
- Kol grikiai verda formuoju kotletukus. Kiekvieną kartą formuoju vis kitokius. Šį kartą paprastai ir standartiškai du vidutinio dydžio kotletukai. Būna jog formuoju daug mažų. Tuomet lėkštė atrodo daug mieliau.
- Kol kotletukai kepa ir grikiai verda pasiruošiu lėkštę. Renkuosi pastaruoju metu mėlynos spalvos lėkštę, nes pagal psichologiją mėlyna spalva priduoda sotumo jausmą. Anksčiau valgydavau didelio kaloringumo bei didelėmis porcijomis maistą. Tai keičiant įpročius, maitinantis subalansuotai svarbu, jog jausčiausi soti suvalgydama daug mažesnį kiekį nei ankščiau.
- Taigi, į lėkštę įsidedu mėgiamų salotos lapų, garžgarstės, špinatų ir agurką be žievės. Jei mėgstate kažkokias kitas šviežias daržoves galima naudoti ir jas. Dizainą galime dėlioti kaip tik mums norisi.
- Įsidedu išvirtus grikius ir iškeptus kotletukus.
Ir štai mano pietūs paruošti. Paprasti, nesudėtingi bet naudingi.
Jolita
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes