Moliūgo negalima nemėgti, nes tai puikios tekstūros daržovė, kuri mus džiugina visą žiemą, iki pat pavasario. Nors šį rudenį ji nedžiugino savo derliumi, bet dar galima moliūgo rasti ūkininkų turgeliuose ar parduotuvėje. Na, bent obuolių tikiuosi visi prisidžiovinote ir galėsite panaudoti šiam pyragui:
Išeiga – visa orkaitės kepimo skarda (iškloti kepimo popieriumi)
A.
- 10 kardamono sėklų, sutrinti ir išlukštenti juodas sėklytes, jas dar kartą sugrūsti.
- 2 a.š. cinamono
- 80 g (3 saujelės) spanguolių ar bruknių
- 30 džiovintų slyvų- supjaustyti juostelėmis
B. —————————————
- 150 g anakardžių ar kitų riešutų
- 100 g avižų sėlenų
- 100 g pilno grūdo avižų miltų
C.—————————————-
- 300 g obuolių skiltelių (2 vnt.)
- 200 g bananų (2vnt.)
- 200 g džiovintų datulių
- 50 g džiovintų obuolių
- 600 g moliūgo, kubeliais
- 4 kiaušiniai (210 g)
D.——————-
Papildomai pabarstyti 50 g kokoso drožlių
1 š sviesto- skardai patepti.
Eiga:
- Skardą patepti sviestu, iškloti popieriumi, patrinti ir apversti popierių. Ant sviestuoto paviršiaus pabarstyti pusę kiekio kokoso drožlių. Įkaitinti orkaitę.
- Į maišymo dubenį suberti visus A skyriaus ingredientus, išmaišyti.
- Suberti į mikserį riešutus ir sumalti 10sek. iki smulkių gabalikukų. Suberti miltus ir sėlenas bei dar sumalti 5 sek. Išberti į tą patį dubenį.
- Visus C skyriaus ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti. Išpilti į dubenį ir viskją permaišyti iki vientisos masės. Galima į miltus įdėti 1 nubrauktą a.š. sodos. Kam nepatinka kardamono prieskonis, galima keisti imbieru ar vanile.
- Išpilti masę į skardą, išlyginti, pabarstyti likusiomis kokoso drožlėmis ir kepti 45min./190C be oro pūtimo. Būtina atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti. Paviršių galima papuošti obuolių skiltelėmis ar spanguolėmis.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes