Iš ko pagaminti salotas? Dažniausiai dedame į salotas, agurkus, pomidorus, žalumynus ir užpilame tradiciniu užpilu. Bet jei įjungi šiek tiek fantazijos, atsiranda ant stalo kažkas naujo! Tokios universalios pasternokinės salotos tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ir pasiimti į darbą!
Universalios pasternokinės salotos – 4 porcijoms:
- 1 didelio pasternoko, nuskusti, sutarkuoti šiaudeliais
- 2 stambios morkos, sutarkuoti šiaudeliais
- 1/4 jauno kopūstėlio, supjaustyti plonais šiaudeliais
- sauja gražgarstės lapelių
- 1 svogūnas, supjaustyti plonais pusžiedžiais
- 4 pomidorai, plonais griežinėliais
- 200 g sūdytos ar šaltai rūkytos lašišos , plonomis juostelėmis
- krapai-papuošimui
Į salotinę sudėti morkas, pasternoką, kopūstus ir gražgarstę. Sumaišyti. Ant viršaus apdėti svogūnų griežinėliais, pomidorais, žuvimi.
Padažas:
- 5 džiovintos datulės, labai smulkiais kubeliais
- 1/2 a.š. šviežiai maltų pipirų
- 1/2 citrinos sultys arba obuolių acto
- 3 š ekstra virgin alyvų alejaus
- 1š kanapių aliejaus
- 1 š sojos padažo, be kviečių
- 1 š balzaminio acto
- 1/2 a.š druskos
Visus padažo ingredientus suplakti ir apšlakstyti pasternokines salotas.
Ant viršaus apdėti žuvį (labai tinka ir bri ar kitoks sūris), papuošti krapais.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes