Indiškas receptas: burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi

Indiškas receptas

Burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi:

Reikės 4 porcijoms:

  • Gera sauja burokėlių lapkočių ar lapinių burokų
  • 1 v. š. ghee sviesto
  • 1 kokosas (perskelti ir išimti minkštimą)
  • 1 skardinė (200 ml) kokoso pieno
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 3 skilt. česnako

Prieskoniai: 1 a. š. garstyčių sėklų, keli lauro ar kario lapai, džiovintas čili pipiras, 1 a. š. kumino

Indiškas receptas gaminamas:

  1. Pirmiausia pasiruošite kokoso drožles. Šviežią kokoso riešuto minkštimą išimkite iš kevalo, nuvalykite rudą luobelę ir sudėkite į blenderį. Jį sumalkite kartu su keliomis skiltelėmis česnako ir kuminu/kmynais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, suberkite garstyčių sėklų, 1 džiovintą čili pipirą, supjaustytą smulkiais kubeliais šaloto svogūną, kario arba lauro  lapelių. Suberkite viską į tirpstančius riebalus, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite.
  3. Suberkite supjaustytus 2 cm ilgio gabaliukais burokų lapus, išmaišykite, uždengus pakaitinti 2 minutes ant pačios mažiausios kaitros.
  4. Gautus kokoso „ryžius“ įmaišykite į patroškintus burokėlių lapus. Padruskinkite, supilkite kokoso pieną ir dar patroškinkite  8-7 min.
  5. Pateikite su virtais juodaisiais ryžiais.

Indiškas receptas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Recepte naudojau


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.