Burokėlių lapkočiai Keralos stiliumi:
Reikės 4 porcijoms:
- Gera sauja burokėlių lapkočių ar lapinių burokų
- 1 v. š. ghee sviesto
- 1 kokosas (perskelti ir išimti minkštimą)
- 1 skardinė (200 ml) kokoso pieno
- 1 šalotinis svogūnas
- 3 skilt. česnako
Prieskoniai: 1 a. š. garstyčių sėklų, keli lauro ar kario lapai, džiovintas čili pipiras, 1 a. š. kumino
Indiškas receptas gaminamas:
- Pirmiausia pasiruošite kokoso drožles. Šviežią kokoso riešuto minkštimą išimkite iš kevalo, nuvalykite rudą luobelę ir sudėkite į blenderį. Jį sumalkite kartu su keliomis skiltelėmis česnako ir kuminu/kmynais.
- Keptuvėje ištirpinkite ghee sviestą, suberkite garstyčių sėklų, 1 džiovintą čili pipirą, supjaustytą smulkiais kubeliais šaloto svogūną, kario arba lauro lapelių. Suberkite viską į tirpstančius riebalus, išmaišykite ir trumpai pakaitinkite.
- Suberkite supjaustytus 2 cm ilgio gabaliukais burokų lapus, išmaišykite, uždengus pakaitinti 2 minutes ant pačios mažiausios kaitros.
- Gautus kokoso „ryžius“ įmaišykite į patroškintus burokėlių lapus. Padruskinkite, supilkite kokoso pieną ir dar patroškinkite 8-7 min.
- Pateikite su virtais juodaisiais ryžiais.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Recepte naudojau
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes