Spalvotų kopūstų troškinys

Daugelis šeimininkių praeina pro raudonuosius kopūstus ir tik reta įsideda juos į pirkinių krepšelį.

Kodėl žmonės jų nemėgsta? Tikriausiai dėl trijų priežasčių: jie sausesni nei paprasti baltagūžiai, kartesni ir juos paruošti reikia įgūdžių, nudažo rankas ir panages☺.

Tačiau jei sužinotumėt jų naudą, nubrauktumėte raudonųjų kopūstų minusus kuo dažniau ant stalo puikuotųsi patiekalai su jais☺. Raudonuosiuose kopūstuose esantis mineralų ir vitaminų kompleksas visiškai kompensuoja “ trūkumus”. Violetinę spalvą daržovėms suteikia anticianinas – flavonoidas, arba, kitaip tariant, pigmentas. Ši medžiaga maitina galvos smegenų ląsteles.

Jei reguliariai valgytumėte šį produktą, virškinimo traktas veiktų be sutrikimų. Mėlynasis kopūstas turi teigiamą poveikį kepenims, inkstams, skydliaukės ląstelėms dėl didelio augalinių baltymų kiekio. Taip pat skaidulinių medžiagų mėlynasis kopūstas turi daugiau nei baltagūžis.

Selenas pašalina toksinus ir sunkiuosius metalus iš organizmo. Cinkas stimuliuoja smegenis. Celiuliozė ir pieno rūgštis turi teigiamą poveikį žarnyno mikroflorai, pašalina „blogą“ cholesterolį.

Skubėkite parsinešti namo šią daržovę ir mėgaukitės jos privalumais, o “trūkumus” paverskite naudomis.

kopūstų troškinys

Spalvotų kopūstų troškiniui (6 porcijoms) reikės:

  • 2 morkos;
  • 1 nedidelis baklažanas;
  • ¼ mėlynojo kopūsto (400 g);
  • ½ brokolinio kopūsto;
  • 1 stiklinė virtų žaliųjų stambių lęšių;
  • ½ stiklinės šviežių žalių žirnelių;
  • Prieskoniai: 3 v. š. pomidorų pastos, 1 a. š. džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų, 2-3 lauro lapai, 2 a. š. ciberžolės, 100 ml balzaminio acto;
  • 2 v.š. ghee sviesto kepimui.

Eiga:

  1. Išivirti žalius lęšius, gardinti sviestu, druska.
  2. Ant keptuvės ištirpinti ghee sviestą, suberti sausus prieskonius, morkas – supjaustytas griežinėliais, baklažanus – supjaustytus nedideliais kubeliais ir apkepti kelias minutes.
  3. Sukrėsti pomidorų pastą, įpilti 150 ml vandens ir uždengus patroškinti 5 min., kol supjaustysite kopūstą. Mėlynąjį kopūstą supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip visos daržovės.
  4. Daržoves gausiai apšlakstyti  balzamiku, druska, pipirais ir troškinti uždengus dangčiu apie 10-15 min. ant nedidelės kaitros. Pabaigoje suberti virtus lęšius, smulkiai supjaustytus brokolius ir žaliuosius žirnelius. Išmaišyti ir patiekti.

Patiekti su Tzatziki padažu: jogurtas, citrina, aliejus, agurkai, krapai, česnakai.

kopūstų troškinys

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Spalvotų kopūstų troškinys


  1. Rita komentuoja:

    Gerb. Rita,
    Ačiū už puikius receptus. Ką galėtumėte pasiūlyti pasigaminti iš agrastų uogų. Jų pats derliaus gausumas, bet virti uogienių nežadu.
    Ačiū, sėkmės Jums.
    Pagarbiai,
    Rita

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Labas, Rita. Agrastus šaldykite, o žiemą sutrinkite su natūraliais džiovintais abrikosais ir apelsinais-bus fantastiškas šviežias džemas. Vakar kepiau baklažanų pyragą su agrastais, bet jų tesusinaudojo gera stiklinė:). Receptas bus naujienlaiškyje…