Lietuviška “Panna cotta”

Visų mėgstamas Panna cotta itališkas desertas puikiai atstovauja saulėtąją Italiją. Tačiau kai negali nuvykti ten, ji gali atkeliauti į Jūsų virtuvę. Panakota originalus receptas susideda iš grietinėlės, vanilės, cukraus, tamsaus romo ir želatinos. Maloni, minkšta konsistencija, tirpstantis burnoje saldumas su džemo rūgštumu – tai, kas gali Jus tikrai pamaloninti ir pakelti nuotaiką. Galvoje sprogsta dopaminas ir Jūs jau priklausomi nuo tokių desertų…

Panna cotta

Tačiau yra būdas priklausomybę sukeliančius produktus pakeisti sveikesniais ir mėgautis turtingesniais maistine verte desertais, kurie pradžiugins ir vaikus ir jų tėvelius.

Panna cotta

Pamokėlė apie desertų gamybą ir kaip susidraugauti su Eritritoliu ir Agar-agaru:

Panna cotta desertui reikės:

  • 50 g džiovintų datulių
  • 50 g džiovintų abrikosų,
  • 250 ml vandens,
  • 2 g ekologiško agar-agaro + 30 ml vandens, 
  • 1 a. š. cinamono
  • 300 g kokoso pieno
  • 1 apelsinas ar mandarinas (130 g),
  • 150 g mascarpone sūrio.

Eiga:

  1. Datules, abrikosus užpilame vandeniu ir užkaičiame.
  2. Agar agarą išmaišome nedideliame kiekyje vandens ir supilame prie džiovintų vaisių. Maišome, kol užvirs. Po 10 sekundžių supilame į plakiklį ir suplakame.
  3. Į plakiklį supilame kokoso pieną, cinamoną, sudedame apelsiną ir suplakame.
  4. Į plakiklį sudedame mascarpone ir paskutinį kartą plakame iki glotnios masės. Tuoj pat išpilame į serviravimo indus.
  5. Papildomai papuošimui ir skoniui praturtinti galime naudoti: uogas (šaldytas/džiovintas), tarkuotą šokoladą, riešutus.

 

Galima paviršiaus nepuošti, bet po 20 minučių atsargiai sustingusį kremą išversti į serviravimo lėkštę ir pateikti su trintomis uogomis, kapotais riešutais, pašlakstyti karamelinio skonio skaidulų sirupu – Syrup Caramel.

Panna cotta

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


9 komentarai po “Lietuviška “Panna cotta”


  1. Greta komentuoja:

    Laba diena, ar cia tik 2 g agar agaro reikia? Ir aciu uz receptus, daug ju isbandyta, jusu knygu receptai taip pat saunus!

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, panakota nėra tvirtos konsistencijos drebutis, todėl nereikia agaro dėti daug. Tačiau skiriasi agaro veiksmingumas, priklausomai nuo firmos. Aš naudoju ekologišką iš pirmassaukstas.lt parduotuvės. Jei bus “maksiminė” gal dėkite 3-4g

  2. Ramona komentuoja:

    Ačiū Jums Rita už nuostabius receptus, ką tik išbandžiau sveikuolišką panakotą, kas savaitę kepu keto duoną, kuri nepakeičiama mano mityboje. Sėkmės Jums😊.