Visų mėgstamas Panna cotta itališkas desertas puikiai atstovauja saulėtąją Italiją. Tačiau kai negali nuvykti ten, ji gali atkeliauti į Jūsų virtuvę. Panakota originalus receptas susideda iš grietinėlės, vanilės, cukraus, tamsaus romo ir želatinos. Maloni, minkšta konsistencija, tirpstantis burnoje saldumas su džemo rūgštumu – tai, kas gali Jus tikrai pamaloninti ir pakelti nuotaiką. Galvoje sprogsta dopaminas ir Jūs jau priklausomi nuo tokių desertų…
Tačiau yra būdas priklausomybę sukeliančius produktus pakeisti sveikesniais ir mėgautis turtingesniais maistine verte desertais, kurie pradžiugins ir vaikus ir jų tėvelius.
Pamokėlė apie desertų gamybą ir kaip susidraugauti su Eritritoliu ir Agar-agaru:
Panna cotta desertui reikės:
- 50 g džiovintų datulių,
- 50 g džiovintų abrikosų,
- 250 ml vandens,
- 2 g ekologiško agar-agaro + 30 ml vandens,
- 1 a. š. cinamono,
- 300 g kokoso pieno,
- 1 apelsinas ar mandarinas (130 g),
- 150 g mascarpone sūrio.
Eiga:
- Datules, abrikosus užpilame vandeniu ir užkaičiame.
- Agar agarą išmaišome nedideliame kiekyje vandens ir supilame prie džiovintų vaisių. Maišome, kol užvirs. Po 10 sekundžių supilame į plakiklį ir suplakame.
- Į plakiklį supilame kokoso pieną, cinamoną, sudedame apelsiną ir suplakame.
- Į plakiklį sudedame mascarpone ir paskutinį kartą plakame iki glotnios masės. Tuoj pat išpilame į serviravimo indus.
- Papildomai papuošimui ir skoniui praturtinti galime naudoti: uogas (šaldytas/džiovintas), tarkuotą šokoladą, riešutus.
Galima paviršiaus nepuošti, bet po 20 minučių atsargiai sustingusį kremą išversti į serviravimo lėkštę ir pateikti su trintomis uogomis, kapotais riešutais, pašlakstyti karamelinio skonio skaidulų sirupu – Syrup Caramel.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Jei ne sūris “Maskarponė”, gal ir būtų ekologiškas patiekalas
Sveiki, galite keisti ekologiška plakta grietinėle
Laba diena, ar cia tik 2 g agar agaro reikia? Ir aciu uz receptus, daug ju isbandyta, jusu knygu receptai taip pat saunus!
Sveiki, panakota nėra tvirtos konsistencijos drebutis, todėl nereikia agaro dėti daug. Tačiau skiriasi agaro veiksmingumas, priklausomai nuo firmos. Aš naudoju ekologišką iš pirmassaukstas.lt parduotuvės. Jei bus “maksiminė” gal dėkite 3-4g
Ačiū Jums už suteiktas žinias, už puikius receptus…ačiū už tai , kad jūs esate😊
Sveiki, kuo galima pakeisti datules Panna Cottoje – šeima jų nemėgsta.
Datules galima pakeisti eritritoliu, tuomet bus tikra panakota:)
Ačiū Jums Rita už nuostabius receptus, ką tik išbandžiau sveikuolišką panakotą, kas savaitę kepu keto duoną, kuri nepakeičiama mano mityboje. Sėkmės Jums😊.
Ačiū Jums už atsiliepimą:).