„Nomeda“ saldainiai
Nomeda saldainių ingredientai:
- 270 g natūralių datulių be cukraus (nuplauti po tekančiu vandeniu),
- 350 g anakardžio riešutų (nuplauti po tekančiu vandeniu),
- 1 apelsinas (160 g, nuluptas),
- 30 g 100 proc. kakavos arba kakavos gėrimo be cukraus,
- 1 a. š. cinamono,
- 80 g ištirpinto kakavos sviesto ,
- 70 g sėmenų išspaudų arba 50 g maltų sėmenų,
Nomeda saldainiai puošiami: 1 v. š. sezamo sėklų ir 20 g goji uogų.
Eiga:
1. Nuplauti riešutus ir datules. Suberti į plaktuvą datules ir pasmulkinti 15 sek. Po to suberti riešutus ir sumalti 15-20 sek.
2. Sudėti likusius ingredientus ir perplakti apie minutę.
3. Formą galima pabarstyti maltais riešutais/kokoso drožlėmis ar sėklomis (aš barsčiau sėmenų išspaudomis). Išdėti į plokščią indą, išlyginti, pabarstyti goji uogomis ir sezamo sėklomis. Švelniai įspausti ir palikti sustingti 2-3 valandas. Supjaustyti ir mėgautis 1-2 Nomeda kubeliais per dieną.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes