Toks varškės pagardas ypač praverčia, kai turime savo užaugintus kvapnius pomidorus. Dar dažniau aš jį gaminu su paskutiniais rudens raudonskruosčiais ir jau keliais džiovintais pomidorais. Bet ir žiemą jis tinka prie įvairiausių keptų ar troškintų daržovių – ypač šakninių ar beskonės cukinijos. Būtent švelniai aštraus skonio varškė „nuspalvina“ cukinijos ar moliūgo griežinėlius.
Varškės pagardas (4 porcijoms):
- 200 g rupios 9proc. varškės;
- 180 g feta ar ožkos kietesnio sūrio;
- 4 skilt. česnako;
- 2 pomidorai, perpjauti į 8 dalis;
- 5 džiovinti pomidorai;
Karštoms daržovėms:
- 2 paprikos;
- 500 g cukinijos juostelių;
- 1 v. š. ghee sviesto;
- 2-3 skil. česnako.
Daržovių su varškės pagardu gaminimo eiga:
- Daržoves supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais, dėti į troškintuvą su dangčiu ir įpilti 3-4 v. š. vandens. Troškinti apie 7-9 minutes, išjungus apiberti kapotais česnakais, džiovintu baziliku.
- Česnakus, pomidorus ir džiovintus pomidorus sumalti mikseriu, sudėti likusius produktus ir suplakti apie 1,5 min.
- Patiekus galima pašlakstyti extra virgin aliejumi. Pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai skanus valgymėlis. Gaminu kiekvieną rudenį, kai atsiranda moliūgų . Ačiū!